Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фальсифікація за допомогою Росії може скласти 1 000 000 голосів

Середа, 20 жовтня 2004, 17:55
Представники українських організацій в Росії відзначають недоцільність створення на території РФ великої кількості додаткових виборчих дільниць.

Це приведе до фальсифікації виборів, заявили глава Об'єднання українців Москви, заступник глави Об'єднання українців Росії Валерій Семененко й глава Московського суспільства української мови "Славутич" Василь Антонів.

Антонів висловив припущення, що створення напередодні виборів сотень виборчих дільниць у Росії може бути пов'язане з фальсифікаціями на користь кандидата від влади.

"Для чого їх (додаткові ділянки) створюють? Звідки стільки українців у Росії?" - сказав він.

Як відомо, на території Росії можуть відкрити 420-650 додаткових ділянок поза стінами дипустанов.

У зв'язку із цим Антонів не виключив реалізації "грузинського сценарію", коли, за його словами, на виборчі дільниці в Росії для виборів президента Грузії приходило декілька десятків чоловік, а в протоколах утримувалися дані, згідно з якими проголосували кілька тисяч.

У свою чергу, Семененко заявив, що Об'єднання українців Росії не бачить мотивів для відкриття "навіть двохсот виборчих дільниць" на російській території.

"Це призведе до фальсифікації результатів (виборів)", - підкреслив він. За словами Семененка, відкривши, наприклад, близько 400 ділянок, можна забезпечити фальсифікацію порядку мільйона голосів.

Відповідаючи на запитання, скільки громадян України перебувають у цей момент у Росії, Семененко сказав, що в Москві проживає й працює близько 1 мільйона.

Крім Москви й Західного Сибіру, за його словами, компактних місць проживання українських громадян у Росії немає, тому створювати велику кількість ділянок немає сенсу.

Крім того, на думку Семененка, далеко не всі українські громадяни, які зараз працюють у Москві підуть голосувати в день виборів.

"Я спілкувався із працівниками, будівельниками. Багато хто говорять, що вони не будуть голосувати. Багато хто просто бояться йти на вибори. Але за них кинуть бюлетені", - відзначив він, припустивши, що насправді в Росії проголосують кілька десятків тисяч громадян України.

За словами глави Об'єднання українців Москви, він також володіє інформацією про те, що посольство України в Росії підготувало ноту до влади Росії, у якій мова йде про можливості створення 650 додаткових виборчих дільниць.

У той же час він відзначив, що під час попередніх виборів президента України на території всієї Росії було створено менш ніж десять дільниць для голосування.

Разом з тим присутній на прес-конференції радник кандидата в президенти України Віктора Ющенка Олег Медведєв сказав, що на кожній виборчій дільниці, що відкриють у Росії, будуть перебувати спостерігачі від кандидата.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Лікнеп: як проголосувати на виборах президента України за кордоном?

У Америці можна буде голосувати за межами посольства

У РОСІЇ СТВОРЯТЬ 650 ДІЛЬНИЦЬ – ДЛЯ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ?

Волонтери від Ющенка поїдуть боротися з фальсифікацією виборів на дільницях в Росії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування