Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін виконав обіцянку Януковичу - закордонних паспортів не буде

Субота, 30 жовтня 2004, 20:02
Громадяни України не повинні будуть одержувати реєстрацію для перебування в Росії, якщо їхній візит буде тривати не більше трьох місяців.

Про це йдеться в протоколі про внесення змін до угоди між урядами України й Росії про безвізові поїздки громадян двох країн від 16 січня 1997 року.

Відповідно до протоколу, громадяни обох країн як і раніше зможуть перетинати спільний кордон із внутрішніми паспортами.

Протокол підписали в суботу в МЗС в Києві міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко й російський посол Віктор Чорномирдін.

Як повідомили в прес-службі українського МЗСа, документ встановлює на умовах взаємності максимально ліберальні умови реєстрації й перебування громадян.

Відповідно до протоколу, продовжується можливість перетину україно-російського кордону з внутрішніми паспортами й "громадяни держави однієї країни звільняються від реєстрації в компетентних органах за місцем їхнього перебування, на території держави іншої країни", якщо строк такого перебування не перевищує 90 днів.

За інформацією прес-служби МЗС, підписаний протокол "відповідає духу відносин стратегічного партнерства між двома державами, відкриває можливості для істотного спрощення умов перебування громадян України на території Росії, а також перспективи для подальшої лібералізації режиму взаємних поїздок громадян".

Протокол підписано як виконання домовленості президентів України Леоніда Кучми й РФ Володимира Путіна, досягнутих у ході візиту Путіна в Київ 26-28 жовтня.

Відповідаючи на питання на трьох українських телеканалах ввечері 26 жовтня, Путін сказав, що проблему реєстрації "можна вирішити шляхом надання вкладиша при перетинанні кордону з відповідною оцінкою в цьому вкладиші".

У МЗС Росії в повідомленні про підписання послом РФ і главою МЗС України цього документа підкреслено, що громадяни обох країн, відповідно до протоколу, повинні мати при собі міграційну карту з відміткою органу прикордонного контролю.

Протокол до угоди буде тимчасово застосовуватися з 1 листопада 2004 року й набуде чинності з моменту останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, повідомили в МЗС РФ.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Уряду Януковича вдалось багато"… Стенограма Путіна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: