Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полохало: Ющенко має перевагу, а опитування Павловського заангажовані

Неділя, 31 жовтня 2004, 20:54
Головний редактор журналу "Політична думка", політолог Володимир Полохало заявляє, що опитування екзит-полів вказують на перевагу кандидата Віктора Ющенка.

Про це він заявив на прес-конференції, проведеній у Незалежному відкритому об’єднаному інформаційному центрі "Президентська доба 2004".

"Незважаючи на розбіжність у результатах екзит-полів, наявна чітка тенденція – вони показують перевагу Ющенка, хоч і з різним результатом", - сказав Полохало.

В той же час він "виключає" результати опитування, проведеного Фондом "Общєствєнноє мнєніє" Гліба Павловського, "оскільки вони є абсолютно заангажованими і не відповідають загальним тенденціям".

"Я звертаюся до журналістів з проханням не враховувати його дані. Ці результати можуть бути використані для можливої фальсифікації результатів виборів", - заявив він.

Як вважає Полохало, "мали рацію політологи, які говорили, що Центр стане основним чинником у формуванні результатів голосування".

"Якби Мороз приєднався до Віктора Ющенка, якби вдалося найти консенсус, я не виключаю, що перемога в першому турі була б за Ющенком", - сказав також Полохало.

В той же час він зауважив, що ліві набрали дещо менше, ніж очікувалося.

На думку політолога у другому турі "приблизно відсотків 80 прихильників Мороза зробить вибір на користь Ющенка".

"Що стосується електорату Симоненка, то тут три частини - ті, хто не прийде, розчарований риторикою Симоненка, ті, хто проголосує за Ющенка, та ті, хто за Януковича - приблизно по третині", - зауважив він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування