Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко написав листа Ющенку, де радить йому добре засвоїти урок

Середа, 6 жовтня 2004, 12:49
Екс-майор Микола Мельниченко вважає отруєння Віктора Ющенка замахом, організованим режимом Кучми, і просить лідера "Нашої України" зробити правильні висновки.

Про це йдеться в листі Мельниченка на адресу Віктора Ющенка, який отримала "Українська правда".

Мельниченко нагадує, що "незважаючи на ризик для власного життя", йому вдалося влітку 2000 року через людей, які сьогодні працюють у штабі Ющенка, попередити лідера "Нашої України" про небезпеку.

"Небезпеку для вас і ваших близьких, що виходила від Леоніда Кучми - керівника організованого злочинного угрупування в українській владі", - зазначає Мельниченко.

"Зроблені тоді мною дії запобігли трагічному для вас розвитку подій, а оприлюднення Олександром Морозом 28 листопада 2000 року злочинних команд президента України забезпечило і вам на той момент гарантії особистої безпеки", - додає він.

Водночас Мельниченко розкритикував Ющенка та Тимошенко, які не зробили тоді рішучих заяв, що дозволило владі залишитися безкарною.

"Якби, після замовленого Кучмою замаху на життя Олександра Єльяшкевича, ви і Тимошенко не робили б вигляд, що нічого особливого не відбулося, не загравали б із президентом, не допомагали б Кучмі в його злочинних планах підкорення парламенту, проведення так званого референдуму і в імплементації його сфальсифікованих результатів, то банда ніколи б не наважилася розправитися з журналістом Георгієм Гонгадзе", - вважає Мельниченко.

"Якби, після оприлюднення Олександром Морозом доказів причетності вищого керівництва України до тяжких злочинів, ви як прем'єр-міністр і велика частина вашої команди не зайняли б страусину позицію, то Україна вже була б зовсім іншою", - заявив він.

Мельниченко заявив, що якби Ющенко проявив тоді рішучу позицію, то "злочинці ніколи б не труїли вас і не посилали б на вас КАМАЗи".

Мельниченко закликав Ющенка не підтримувати закон про гарантії президенту Кучмі, оскільки це є "співучастю в приховуванні тяжких злочинів".

"Шановний Віктор Андрійович! Я бажаю вам швидкого одужання. Сподіваюся, що випробувавши на собі цинізм і жорстокість влади Кучми-Медведчука та їх спецслужб, ви отримали серйозний урок з своїх помилок", - написав Мельниченко у листі.

"Думаю, що ви реально усвідомили: з ким ви боретесь і, за що ви боретесь. І яка відповідальність лягає на вас і на інших лідерів опозиції".

"Ні ви, ні Олександр Мороз не повинні допустити, щоб кучмократія збереглася. Інакше ні історія, ні український народ не пробачить вас обох", - наголосив опальний майор.

Мельниченко вважає, що зараз настав для Ющенка час "зробити ряд сміливих і відповідальних кроків, які зупинять бандитів".

Перше, на його думку, слід виступити щодо факту замаху на життя Олександра Єльяшкевича та публічно звернутися до всіх телеканалів і радіостанцій надати 30 хвилин прямого ефіру Єльяшкевичу, який отримав політичний притулок у США.

У першу, на думку Мельниченка, Ющенко має попросити про це "5 канал".

Також Ющенко має запропонувати Верховній Раді України офіційно запросити Єльяшкевича для виступу на пленарному засіданні парламенту.

Крім того, як вважає екс-майор, Ющенко має закликати депутатів не голосувати за гарантії недоторканності Кучмі.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...