Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студентка намагається заборонити губернатору любити Януковича

Середа, 6 жовтня 2004, 16:44
Студентка Херсонського держуніверситету Любов Єремічева позивається до Херсонського губернатора Сергія Довганя за ведення ним агітації в університеті на користь Віктора Януковича.

Про це Єремічева повідомила в середу на прес-конференції у Києві.

За її словами, 21 вересня Довгань і ректор ХДУ Беляєв взяли участь у зборах старост усіх курсів університету.

Єремічева розповіла, що у своїй промові до студентів Довгань назвав Віктора Ющенка руйнівником держави, несамостійною та безвідповідальною особою, яку студенти не мають права обирати президентом.

Водночас, губернатор проводив активну агітацію за Януковича як за "людину розумну і освічену", з ким він "пішов би в розвідку".

28 вересня Єремічева подала скаргу до місцевого суду Суворівського району Херсона на неправомірні дії Довганя як посадової особи органу виконавчої влади, що у порушення закону України “Про вибори президента України” агітував за одного з кандидатів.

За словами студентки, після звернення до суду її та її свідка, іншу студентку, викликала ректор Інституту психології, історії та соціології при ХДУ Ірина Шапошникова і заявила, що не вважає дії губернатора протиправними та натякнула, що дівчатам загрожує відрахувати з університету.

1 жовтня Суворівський райсуд Херсона, заборонивши присутність преси на слуханні справи, відмовив студентці у задоволенні скарги.

Аргументація була та, що особисті права студентки як виборця діями губернатора ніяк не зачіпались.

Водночас, представник Довганя у суді визнав, що той дійсно висловлювався на підтримку Януковича, проте назвав це не агітацією, а "особистою думку пана Довганя".

5 жовтня Єремічева подала на апеляцію, вважаючи рішення суду не обґрунтованим.

Її адвокат також має намір подавати скаргу на суддю Суворівського райсуду Херсона до суддівської ради через її рішення про заборону присутності журналістів на відкритому засіданні суду.

"Я тільки хочу сказати суспільству: дайте студентам самим зробити свій вибір, не треба нав'язувати нам свою думку", - сказала Єремічева, додавши, що в ХДУ і раніше були випадки, коли студентів, зокрема, зобов'язували відвідувати концерти, що проходили на підтримку Януковича.

"Я не хочу, щоб університети і зокрема мій, перетворювали на якісь майданчики для передвиборчих ігор", - сказала студентка.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...