Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович недозрозумів резолюцію США. Йому передзвонив Солана

Середа, 6 жовтня 2004, 16:48
Прем'єр Віктор Янукович і представник Євросоюзу по зовнішній політиці і безпеці Хав'єр Солана обговорили телефоном ситуацію з виборами президента в Україні.

Про це повідомила журналістам прес-секретар прем'єра Ганна Герман, відзначивши, що телефонна розмова відбулася з ініціативи Солани.

Як відомо, у суботу так само з ініціативи Солани відбулася його телефонна розмова із Віктором Ющенком.

За словами Герман, Янукович сказав Солані, що ситуація в Україні стабільна, і відзначив необхідність чесних і прозорих виборів.

Прем'єр запросив Солану відвідати Україну.

Сам прем'єр у середу перебуває на Закарпатті. Там він заявив, що громадяни України повинні довести демократичність проведення президентських виборів у ході голосування 31 жовтня.

Так Янукович відповів на питання журналістів щодо резолюції Конгресу США про необхідність проведення демократичних виборів в Україні.

При цьому прем'єр закликав громадян прийти на вибори і проголосувати.

У той же час він звернувся до всіх представників місцевої влади, закликавши їх створити необхідні умови для голосування громадян України, додавши, що він як керівник уряду буде відслідковувати, щоб такі умови були створені на території всієї країни.

Янукович відзначив, що відповідь на питання про демократичність виборів спостерігачі з інших країн одержать самі в день голосування.

"Я ні в якому разі не допускаю, щоб хтось з якоїсь сторони провокував обставини, і ми будемо відслідковувати і задіювати усі владні повноваження для цього", - підкреслив прем'єр.

При цьому він додав, що кожен має відчути, що Україна є сучасною, демократичною країною, у якій є демократичне суспільство.

Як повідомлялося, Конгрес США ухвалив резолюцію до влади України з закликом провести 31 жовтня чесні вибори президента. Зокрема, Конгрес "наполегливо рекомендує владі України гарантувати абсолютно прозору виборчу процедуру до, під час і після виборів президента в 2004 році".

***

В той же час інший кандидат Віктор Ющенко в середу зустрівся у Відні з делегацією ОБСЄ та її Генеральним секретарем - Яном Кулішем, повідомляє персональний сайт Ющенка.

Він повідомив делегації про застосування адміністративного тиску на виборців, про виявлення великих тиражів провокаційних і наклепницьких матеріалів, про висвітлення українськими ЗМІ виборів з порушенням закону.

Ющенко також зазначив про свою стурбованість через відсутність реакції правоохоронних органів щодо несанкціонованого стеження за ним.

Представники ОБСЄ підкреслили, що Європа уважно слідкує за перебігом виборчої кампанії в Україні та наполягає на тому, щоб президентські вибори відбулися чесно.

Читайте також:

США ВИНЕСЛИ КУЧМІ ОСТАННЄ ПОПЕРЕДЖЕННЯ. І ЗГАДАЛИ ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Солана подзвонив Ющенку і поцікавився здоров'ям і адмінресурсом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування