Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у Відні заборонив передавати Васильєву справу Ющенка

Середа, 6 жовтня 2004, 20:36
Віденський суд відмовив Генпрокуратурі в передачі їй документів клініки "Рудольфінерхаус" щодо отруєння Віктора Ющенка.

Про це повідомив депутат Євген Червоненко у телефонному інтерв'ю "Українській правді" з Відня.

Як відомо, Генпрокуратура звернулася до австрійській правоохоронців з клопотанням дати документи щодо отруєння Ющенка, і за законом цей запит було спрямовано до суду.

У той же час, як сказав Червоненко, Ющенко дав згоду, щоб свідчення щодо його отруєння слідчій комісії парламенту дали представники клініки "Рудольфінерхаус".

"Він міг узагалі відмовити. Але Ющенко погодився, щоб керівник клініки і його лікар дали свідчення комісії Сивковича. Вони це зробили через адвоката".

За словами Червоненка, до австрійського лікаря Ющенка Миколи Корпана звертався представник посольства, який просив про зустріч зі слідчим Генпрокуратури.

"Коли я запитав – це що за запрошення? На допит? Мені в посольстві відповіли: ні, просто на бесіду".

Червоненко також пояснив, що Ющенко не відмовлявся від зустрічі з генпрокурором Геннадієм Васильєвим і міністром охорони здоров'я Андрієм Підаєвим.

"Коли представники України у Відні звернулися до клініки, лікарі повідомили, що час зустрічі треба узгодити з Червоненко, оскільки Ющенко лікується, проходить процедури. Васильєв узагалі не вийшов на контакт із мною".

"У клініку прийшов Підаєв, але в цей час з Ющенком були лікарі, і вони не зустрілися", пояснив Червоненко.

Депутат також сказав, що Ющенко не довіряє Генпрокуратурі та написав листа протесту до лікарні "Феофанія" в зв'язку із передачею до Генпрокуратури його медичної карти.

Крім того, Червоненко повідомив, що Ющенко не повертається в четвер до Києва, як повідомлялося раніше. Однак він припустив, що лідер "Нашої України" приїде в Україну до кінці тижня.

"Він повинен долікуватися", - пояснив Червоненко.

"В Австрії Ющенко дуже цікавляться західні політики і посадові особи. У середу він зустрічався з керівництвом ОБСЄ", - додав депутат.

"Лікарі гарантують повне видужання Ющенка без хронічних хвороб", - повідомив також Червоненко.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко не захотів розмовляти з Васильєвим, а відіслав до Червоненка

Сівкович не боїться погроз "Регіонів", бо Ющенко повертається


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування