НДПісти просять Януковича не робити його проблеми – проблемами України

Четвер, 7 жовтня 2004, 14:44
"Демократична платформа" НДП протестує проти намірів прем'єра Януковича відмовитися від вступу до НАТО, ввести подвійне громадянство і надати російській мові статус державної.

Ці заяви Януковича "викликають несприйняття і занепокоєння всіх насправді державницьких і патріотично налаштованих сил в країні", ідеться у повідомленні "Демплатформи".

Представники "Демплатформи" наголошують, що "НАТО як співтовариство найрозвинутіших країн світу відіграє велику роль у формуванні сприятливого клімату для економічного розвитку країн-членів".

"Члени Євро-Атлантичної спільноти можуть бути сьогодні кращим прикладом ефективності економіки, високої продуктивності праці, дбайливого ставлення до природи".

Крім того, країни НАТО є прикладом "енергозбереження, поваги до прав людини і ставлення до цінності людського життя", говориться в заяві.

При цьому автори називають "некоректними і такими, що не витримують жодної фахової критики", слова Януковича щодо "закриття цілого сектора економіки - військово-промислового" внаслідок вступу до НАТО.

"Демплатформа" НДП справжньою причиною відмови від вступу до НАТО називає "реалізацію давнішньої вимоги Кремля".

Крім того, "для когось євразійська інтеграція у простір з авторитарними або напівавторитарними режимами, корумпованою економікою та бутафорською демократією є набагато комфортнішою та звичнішою".

"Але це повинно бути особистими проблемами цих людей, а не ставати проблемою України та її народу", - зазначають автори заяви.

Також "Демплатформа" НДП висловлює "серйозну стурбованість вкрай небезпечними наміри ревізувати Конституцію через зміну її положень про єдине громадянство і державну мову в Україні".

"Демплатформа" вказує, на небезпечні наслідки для українців, до яких може призвести подвійне громадянство з Росією, в контексті фактично перманентного стану ведення бойових дій на території останньої.

Заява ж про надання державного чи офіційного статусу російській мові названа "фарисейством", скерованим "на сплановану маргіналізацію української мови, яка, на жаль, реально потребує підтримки в нашій державі".

"Демплатформа" НДП вказує, що кожен кандидат у президенти може використовувати будь-які законні аргументи у боротьбі за голоси виборців.

"Але чинний прем'єр-міністр має, передусім, забезпечувати виконання конституційних норм, а не облаштовувати своє політичне майбутнє на маніпуляціях з їх ситуативного ревізування", - говориться в заяві.

У парламенті "Демплатформу" НДП представляють щонайменше три депутати: Зарубінський, Шевчук і Кафарський.

Як відомо, НДП підтримує на виборах президента кандидатуру Януковича.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування