Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція вилучила всі документи по хворобі Ющенка

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 18:27
У п'ятницю австрійські лікарі скликали другу прес-конференцію з приводу здоров'я Віктора Ющенка. Підставою стала їх же заява напередодні про можливість застосування проти Ющенка біологічної зброї.

Лікарі "Рудольфінерхаус" виклали свою позицію, але питань залишилося більше, ніж відповідей.

Директор клініки "Рудольфінерхаус" Міхаель Цимпфер повідомив, що австрійські правоохоронці наклали арешт на всі медичні документи у зв'язку з підозрою скоєння злочину у ситуації з Віктором Ющенком.

"Я не хочу приховувати факт, що історія хвороби арештована австрійськими правоохоронцями у зв'язку з підозрою скоєння злочину", - сказав Цимпфер на прес-конференції.

При цьому він категорично відкинув припущення журналістів, що документи арештували, щоб їх не сфальсифікували.

За його словами, за всі роки його керівництва клінікою, таких випадків ніколи не було. Втім, він не став коментувати дії слідчих.

Цимпфер звернув увагу на ситуацію, яка склалася з Ющенком. За його словами, після другого приїзду до Австрії у лідера "Нашої України" почалися різкі болі у спині, які були не пов'язані з попередніми симптомами.

Лікарі пробували активне лікування морфінами. Щоб угамувати болі, Ющенку ввели велику дозу нового обезболювального препарату, дія якого рівна двадцяти ампулам морфію.

Проте, навіть цей крок не дав покращень, тоді медики застосували введення спинального корду, після чого болі припинилися.

За словами Цимпфера, факт, що виникли спинні болі, який був не пов'язаний з попередньою діагностикою, і був тим фактором, що спричинив підозру застосування біологічної зброї.

"У нас нема досвіду біотероризму, тому ми направили запити по допомогу", сказав Цимпфер.

"Ми були в контакті з американським інститутом токсикології, звернулись і до інших інстанцій", - додав президент клініки.

За його словами, "ніхто не знає, чому виникли ці болі".

За словами Цимфера, нема жодного доказу, що це була отруйна речовина чи теракт, але нема зв'язку між болями й іншими симптомами.

"Це незвичні, неординарні симптоми, але цього недостатньо для використання їх як доказів. Однак неможливість знайти докази не каже, що таких доказів немає", - зазначив лікар.

Цимпфер поки утримався коментувати ситуацію, бо "Рудольфінерхаус" тільки напередодні звернувся за допомогою до інших інституцій.

Говорячи про нинішній стан Ющенка, він сказав, що відбувається прогрес у лікуванні, інтенсивна терапія привела до того, що болі зникли.

"Я не кажу, що він на 100% одужав, але аналізи по органам: печінці, підшлунковій залозі, шлунку виглядають більш оптимістично, вони працюють більш нормально", - сказав лікар.

Під час прес-конференції медичний директор "Рудольфінерхаус" Лотар Віке також повідомив, що на його адресу надходили погрози.

"Я відчував психологічний тиск, різні люди звертались до мене, телефонували чоловіки, жінки, погрожували. Тепер 3 охоронців постійно мене супроводжують", - розповів Віке.

При цьому він відмовився конкретизувати, у чому була суть погроз.

А тим часом президент Кучма наказав відповідним відомствам ретельно вивчити можливість використання проти Ющенка біологічної зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: