Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада рятує Януковича від результатів виборів по Києву

Понеділок, 1 листопада 2004, 13:09
Близько 60% жителів Київщини віддали голоси Віктору Ющенку, а голосування саме цього регіону традиційно свідчить про середній загальноукраїнський результат.

Про це заявив голова Київського обласного штабу Ющенка, народний депутат Євген Жовтяк, передає прес-служба центрального штаба Ющенка.

Жовтяк на прес-конференції продемонстрував журналістам коробку з оригіналами протоколів більшості ДВК по Києву із мокрими печатками і підписами голів комісій.

Водночас, за словами нардепа, на керівників київських дільничних виборчих комісій "триває тиск, аби змусити їх переписати протоколи зі своїх дільниць і зареєструвати їх у ТВК". Зокрема, є серйозні проблеми у територіальних округах 222 та 223, де голосів за Ющенка виявилося особливо багато.

Жовтяк повідомив, що йому і його колегам уже вдалося остаточно відстояти результати по п’яти з дев’яти столичних територіальних виборчих округів. На інших чотирьох все ще триває боротьба за визнання справжніх протоколів.

Коментуючи високий рівень підтримки Ющенка киянами та мешканцями області, нардеп зазначив, що він міг би отримати і 70%, "якби бандитська сваволя не завадила підтвердити загальноукраїнський результат".

За словами Жовтяка, влада пішла на нечувані раніше хитрощі й правопорушення, наприклад, викреслюючи зі списків виборців тих громадян, які зізнавалися соціологам у своїх симпатіях до Ющенка. Замість них, за словами депутата, включали "мертвих душ".

В той же час довірена особа Ющенка Микола Катеринчук заявив, що вимагатиме підтвердження від ЦВК кожної цифри.

"У нас викликає велике занепокоєння, що вже другу годину офіційний сайт ЦВК не оновлюється. Влада вичерпала весь свій ресурс по Донецькій і Луганській областях, і тепер шукає "приховані резерви" на Київщині", - заявив він.

Він також повідомив, що уже сьогодні штаб Ющенка передасть до ЦВК більше 70 скарг на порушення процедури підрахунку голосів по Київщині.

"Ми добиватимемося від ЦВК документального підтвердження кожної цифри, кожного відсотка, який вона проголошує", - наголосив народний депутат.

Катеринчук також зауважив, що, в ЦВК є певні ускладнення і з підрахунком голосів по Донецькій та інших областях, бо "намальовані" результати не стикуються з документами.

"Я і зараз переконаний, що Віктор Ющенко переміг у першому турі, і впевнений, що за годину-дві ви про це почуєте", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування