Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович має заспівати, а Ющенко - пам'ятати, що Кучма не зривав погони

Четвер, 11 листопада 2004, 15:08
Віце-прем'єр Дмитро Табачник вважає помилкою штабу Януковича те, що він не використовує вміння кандидата від влади добре співати.

Про це Табачник сказав в інтерв'ю, опублікованому в газеті "Фактиу четвер.

"У штабі Януковича, на мій погляд, зовсім забули про те, що Віктор Федорович добре співає, що він майстер спорту з автогонок, відмінно плаває, вміє майструвати, любить працювати на токарському й на слюсарному верстатах", - сказав Табачник, коментуючи помилки штабів у передвиборчій гонці.

"Ніде навіть не звучало, що кожну вільну хвилину він няньчиться з онуком, і взагалі, душі не чує у своїх дітях".

"Коли один з його синів розбився на машині, то він практично вдвох із дружиною Людмилою Олександрівною його випещували", - додав Табачник.

На думку Табачника, Янукович "більше працює як гарний менеджер, керівник, і менше - як політик".

"Він не вміє, будучи, напевно, якоюсь мірою радянською людиною, розкріпачити себе, олюднити свій образ".

Що ж стосується помилок штабу Ющенка, то Табачник сказав, що штаб "провів дивно невиразну й безбарвну виборчу кампанію".

"Адже, по суті, крім використання харизми лідера, його команда нічого виборцям не запропонувала й виразно не розповіла, що хоче зробити він у випадку перемоги", - наголосив віце-прем'єр.

"Але ж можна було б до особистої чарівності додати й правильні ходи. Наприклад, заявити: "Я буду продовжувати соціальний курс, який обрав Віктор Янукович - щороку збільшувати пенсії, заробітну плату лікарям, учителям..." І це було б чесно, правильно", - зауважив Табачник.

Він також нагадав, що в 1994 році був керівником виборчої кампанії "опозиційного кандидата Кучми". Табачник сказав: "Ви можете собі уявити 55-літнього Леоніда Даниловича, який би зривав коміри або погони у співробітників міліції? Або мене, що зриває з них шоломи?"

Табачник також стверджує, що "переможцеві нинішніх виборів буде нелегко заліковувати рани, нанесені суспільству в цей напружений період".

"На пострадянському просторі немає суспільства настільки явно регіоналізованого за мовним й релігійним принципами, з орієнтацією на євразійські або чисто європейські ментальні цінності, й настільки різного за своїми політичними симпатіями".

На питання про розподіл країни на Схід і Захід, Табачник відмітив, що ситуація приблизно повторює президентські вибори 1994-го й 1999-го років.

"Якщо подивитися на картину після другого туру в 94-м році, у яких областях перше місце зайняв Кравчук, а в яких - Кучма, потім взяти карту цих регіонів 99-го року, де перемогли Кучма й Симоненко, і порівняти з першим туром 2004-го, то дуже багато буде спільного", - сказав він.

"Це свідчить тільки про одне: Україна не розділилася на два різних соціуми. Просто за 13 років незалежності вона не стала єдиним суспільством!" - стверджує Табачник.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: