Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не винесли попередження, бо він частіше казав "Тому що", а не "Так!"

П'ятниця, 12 листопада 2004, 20:42
ЦВК розглянула скаргу Партії регіонів і відмовилася визнати неправомірним виступ Віктора Ющенка на мітингу 6 листопада на Майдані Незалежності.

ЦВК на засіданні в п'ятницю відмовилася виносити попередження Ющенку.

За проект рішення ЦВК про попередження Ющенку проголосували тільки 7 членів комісії, 5 утрималися, і 1 проголосував проти.

Партія регіонів просила визнати виступ Ющенка на мітингу передвиборною агітацією, яка була незаконною в період між 24:00 29 жовтня і до 00:00 11 листопада.

Довірена особа Ющенка Роман Зварич сказав, що критику Кабінету Міністрів, яка лунала з вуст Ющенка на мітингу, не можна розглядати як передвиборну агітацію проти кандидата Януковича, оскільки критика уряду не заборонена.

За словами Зварича, Ющенко не винен у тому, що Янукович, ставши кандидатом у президенти, не пішов на час виборів у відпустку з поста прем'єра.

Зварич також зазначив, спираючись на стенограму виступу Ющенка, що той у своїй промові вдвічі частіше вживав слово "Тому що", ніж слово "Так".

Член ЦВК Андрій Магера сказав, що ознак активної агітації, перелічених у законодавстві, на мітингу не було, зокрема, не було роздачі листівок і закликів голосувати "за" або "проти" якого-небудь з кандидатів.

Зварич також сказав, що організатором мітингу був депутат Верховної Ради Тарас Стецьків, який тільки входить у фракцію "Наша Україна" у Раді, але не має стосунку до передвиборної кампанії Ющенка.

Зварич сказав, що два попередження Ющенку від ЦВК можуть бути підставою для зняття його кандидатури з виборів.

"Український вибір"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування