Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшовики не віддадуть своє дітище підступній "Нашій Україні"

Понеділок, 15 листопада 2004, 12:47
У Верховній Раді України на сьогодні основним питанням залишається наявність чи відсутність 300 голосів депутатів для внесення змін до Конституції України.

Про це заявив журналістам представник президента України у парламенті Олександр Задорожній.

Він зазначив, що лише за наявності 300 голосів депутатів, згодних проголосувати за політреформу, можна буде ставити законопроект №4180 (щодо змін до Конституції) на голосування.

Задорожній підкреслив, що фракції та групи, які належать до парламентської більшості, зроблять все для того, щоб питання конституційної реформи не розглядалося у випадку, коли не буде цих 300 голосів.

Він наголосив, що вони не дозволять поставити питання таким чином, щоб голосування про зміни до Конституції "було зірване", або набрало менше 300 голосів і тоді протягом року не буде змоги вносити зміни до Основного Закону.

Згідно зі ст. 158 Конституції, законопроект про внесення змін до Основного закону, який розглядався Верховною Радою України, і не був прийнятий, може бути поданий до Верховної Ради не раніше ніж через рік з дня прийняття рішення щодо цього законопроекту.

Задорожній підкреслив, що "на сьогодні ми бачимо бажання спровокувати винесення в зал цього питання", щоб в подальшому, не набравши необхідної кількості голосів, протягом року не повертатися до нього.

В неділю в програмі "Епіцентр" на каналі "1+1" президент Леонід Кучма не виключив, що сам "в іпостасі президента" підпише закон про зміни до Конституції. Він вважає, що без проведення політичної реформи ситуація в Україні загостриться ще більше.

На його думку, віддавати "нинішній політичний ресурс" в одні руки за обставин, коли новий президент переможе з мінімальним відривом, дуже ризиковано.

Питання про винесення на голосування Ради проекту політреформи перенесене на засідання координаційної ради лідерів фракцій у вівторок. В понеділок це питання не розглядалося у зв'язку з відсутністю в Україні спікера парламенту Володимира Литвина.

УНІАН

Читайте також:

Кучма: Хотів побажати Януковичу увійти у дві профспілки: і прем'єрську, і президентську. Так що нехай працює



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування