Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Соціальний моніторинг" визнав, що приписав Януковичу перемогу

Понеділок, 15 листопада 2004, 16:54
Керівник центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва публічно визнала, що її центр зробив помилку при підрахунку результатів екзіт-полу.

Про це вона сказала в неділю 14 листопада 2004 року в прямому ефірі телеканалу ICTV, повідомляється в прес-релізі фонду "Демініціативи".

Як відомо, згідно з даними "Соціального моніторингу" і "Соцісу" Ющенко в екзит-полі отримав 38,28%, Янукович – 42,67%.

"Демініцативи" нагадують, що саме нібито помилкові дані від двох вищезгаданих фірм стали першопричиною непорозумінь і виходу цих центрів з Консорціуму по проведенню національного екзит-полу.

"Результати, що суттєво відрізнялися від реально отриманих даних, були несподівано для інших учасників і організаторів екзит-полу оприлюднені на прес-конференції в ніч після виборів — вони були скореговані на користь одного з кандидатів", - говориться в прес-релізі.

Також "Демініцативи" також зазначають, що центри, які вийшли з консорціуму намагалися дискредитувати колишніх партнерів у засобах масової інформації, розповідаючи про "шалений тиск", що чинився на них з боку замовників.

"Така поведінка керівництва центру "Соціальний моніторинг" у черговий раз дає підстави вважати, що їхня "помилка" не була випадковою. Найімовірніше, вони стали розмінною монетою у великих політичних іграх, за якими проглядаються наміри похитнути віру в соціологічну науку", - говориться в прес-релізі.

Водночас фонд "Демократичні ініціативи" впевнений, що національний екзит-пол у другому турі президентських виборів залишиться "ефективним засобом контролю за коректністю проведення виборів".

Читайте також:

ЮЩЕНКО ПЕРЕМІГ У ДВОХ ЕКЗИТ-ПОЛАХ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування