Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правоохоронців залучили до агітації за Януковича від безвихідності?

Понеділок, 15 листопада 2004, 17:30
У випадку спроб влади вплинути на підсумки голосування 21 листопада коаліція "Сила народу" має намір вдаватися до адекватних конституційних дій, заявив керівник виборчої кампанії Ющенко Олександр Зінченко.

За його словами, мова йде, насамперед, про єдність прихильників Ющенка й
про масовість підтримки його кандидатури. Крім того, коаліція буде наполягати на значному розширенні юридичної підтримки прихильників лідера "Нашої України".

Зокрема, "першою лінією опору" Зінченко назвав уже, роботу юристів із сумськими студентами, що протестують проти затримки сумчан за протидію міліції в ніч виборів.

"Ми не будемо спостерігати просто так за знущаннями над студентами й іншими людьми, які насмілилися висловити свою незгоду", - сказав Зінченко.

За його словами, єдине, на що може не розраховувати влада, - це на масову підтримку в адміністративних органах й в органах МВС, хоча, як заявив Зінченко, "є значна кількість офіцерів, які заявили про свою категоричну незгоду виступити проти народу".

Зінченко заявив, що в коаліції, безумовно, є план опору діям влади.

За його словами, органи влади на місцях зараз перейшли "до грубого й цинічного" використання правоохоронних органів у передвиборній агітації за "провладного кандидата", що, на його думку, "свідчить про деяку істерику й агонію, і в повітрі відчувається поразка".

Керівник виборчої кампанії Ющенка розповів, що за його даними зараз у всіх облдержадміністраціях проходять наради за участю правоохоронців і представників прокуратури, на яких інструктують і масово залучають до агітаційної кампанії дільничних інспекторів.

За словами депутата, дається завдання залучити 5-50 чоловік для голосування за відкріпними талонами.

Крім того, МВС активно залучить свої підрозділи для підготовки до активної протидії громадськості й частину цих дій, за словами Зінченка, вже можна було побачити, зокрема, у Сумах.

Коментуючи заяву групи директорів найбільших українських промислових підприємств й оголошення про тимчасове припинення їхньої роботи, Зінченко сказав, що це, найімовірніше, утвір українських або інших політтехнологів, залучених до роботи в команді Януковича.

Коментуючи звільнення ряду керівників райдержадміністрацій, Зінченко підкреслив, що президент Леонід Кучма і його адміністрація в такий спосіб "зачищають адміністративну територію для того, щоб дії цих адміністрацій були більш нахабними, ніж раніше".

Депутат нагадав, що вже попереджав про те, що в облдержадміністраціях змушували керівників райдержадміністрацій написати заяви про звільнення. Такі заяви, як стверджує Зінченко, лежали в сейфах керівників облдержадміністрацій, і у випадку відсутності 50% за Януковича, заяви набували чинності.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування