Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ КАЖЕ, ЩО ЮЩЕНКО БРЕШЕ, А КІНАХ ГРАБУВАВ

Вівторок, 16 листопада 2004, 12:15
Віктор Янукович вважає, що на теледебатах в понеділок його опонент Віктор Ющенко виступав нечесно, і йому "не вистачило мужності" вибачитися перед всією країною й "сказати правду".

"Коли ми виходили на фінальну пряму, і коли практично всю виборчу кампанію я розповідав про те, що ми зробили, і що ми будемо робити, про свою програму, я чекав, коли у моїх опонентів наступить хвилина одкровення, і коли вони скажуть усю правду. Було б дуже правильно, якби вчора Віктор Андрійович Ющенко встав і перед всією країною вибачився й сказав правду. У нього не вистачило мужності це зробити", - сказав Янукович журналістам.

Він заявив, що під час теледебатів Ющенко подавав "нечесну інформацію", обвинувачуючи уряд Януковича зокрема, у хлібній кризі.

"Коли нас почали обвинувачувати в хлібній кризі, це ж було нечесно", - відзначив Янукович, відзначивши, що в 2003 році, коли "був повтор 1928 року", хлібна криза відбулася не з вини селян або поганої роботи уряду".

"Погодні умови зробили свою справу", - відзначив прем'єр, додавши, що Анатолій Кінах на посаді прем'єра також зробив свою справу, "який фактично пограбував всю країну й за безцінь продав урожай 2002 року".

Янукович також заявив, що саме за головування Ющенка в Національному банку України спостерігалася тінізація української економіки.

"Все те, що нагромадилося за попередній рік, - це результат тієї політики, яку здійснювала стара влада, що належала Ющенку разом з іншими. Про це я й говорив. А я весь цей час перебував у регіонах. Я увесь час працював", - сказав він.

Він також заявив, що саме із приходом уряду Ющенка в Україні був уведений ПДВ - як тільки був введений ПДВ, піднялися тарифи на житлово-комунальні послуги, піднявся рівень індексації до 25%.

"Адже ми всі дуже добре знаємо й пам'ятаємо. Навіщо ж говорити неправду?", - сказав Янукович, відзначивши, що завжди закликав свого опонента до того, щоб "він говорив тільки правду".

При цьому Янукович підкреслив, що про Ющенка він говорив "м'яко".

Прем'єр заявив, що за два роки його перебування на посту його команді вдалося ліквідувати деякі негативні наслідки минулого.

"І те, що ми за ці 2 роки встигли, як-то кажуть, ці завали деякі розібрати, це ще не все. Є злочини перед українською державою й перед українським народом, і строку цим злочинам немає", - заявив Янукович.

Він заявив, що згодом розбереться, хто винен у ситуації, яка склалася в країні.

"Тому прийде час, і ми ще розберемося, хто зробив країну жебрачкою, і український народ. Хто всі ці роки знущався з людей, чия це монетарна політика тримати людей бідними й залежними в такому принизливому становищі", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що він і його команда мають намір працювати над реалізацією своєї програми.

"Ми будемо виконувати всі зобов'язання, дані державі й українському народу, ми будемо тільки підвищувати пенсії, тільки підвищувати заробітні плати, будемо тільки збільшувати темпи розвитку нашої держави", - сказав Янукович.

Зі слів Януковича, у нього для досягнення цих цілей є перевірена за два роки команда професіоналів.

Інтерфакс-Україна, Український вибір

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування