Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко викликає Януковича на другі дебати

Вівторок, 16 листопада 2004, 14:51
Довірена особа Ющенка Микола Томенко вважає, що теледебати між головними конкурентами на посаду президента не відбулися "по суті".

"Вчора ввечері на телеканалах почалась ейфорія на тему того, як у нас багато свободи слова, тому що відбулися теледебати. Я не розумію цієї ейфорії, бо дебатів насправді не було", заявив Томенко у вівторок на прес-конференції в Києві.

Єдиний позитивний момент у цих теледебатах, відзначив Томенко, полягає у тому, що Ющенко отримав 48 хвилин прямого ефіру.

Депутат наголосив, що виборці побачили тільки виступи кандидатів. "Ми хочемо, щоб були дебати, а не виступи", додав він.

У зв'язку з цим Томенко заявив, що "Наша Україна" сподівається, що справжні телевізійні дебати між кандидатами на президентський пост ще можуть відбутись 19 листопада, як пропонують п'ять комерційних телеканалів - "5 канал", "Тоніс", СТБ, ICTV і "Новий канал".

Відповідаючи на питання, чи вплинули дебати на політичні симпатії населення, він сказав: "У принципі, дебати нічого не вирішують в електоральному плані. Зараз підтримка Віктора Ющенка стабільно вища за симпатії народу до Януковича, завдання в тому, щоби просто цю різницю зберегти".

"З цієї точки зору дуже добре, що "новий політик" показав на цих "дебатах" своє справжнє обличчя", - впевнений Микола Томенко.

Парламентарій також звернув увагу на "незалежне обговорення" за участю Леоніда Кравчука, Михайла Погребінського, Миколи Чурилова та інших, яке транслювалось по УТ-1 одразу після дебатів.

"Штаб Віктора Януковича зібрався у прямому ефірі й почав обговорювати, який у них хороший кандидат", - описав він цей "круглий стіл".

Він також заявив, що готовий ініціювати зміни в законодавстві, за якими керівництво телекомпаній має підписати із профспілковими організаціями журналістів договори.

"Якщо потрібно, то я готовий негайно внести зміни про обов'язковий договір між засновниками (засобу масової інформації) і журналістами", - сказав Томенко.

За матеріалами УНІАН та Українського вибору та прес-служби Ющенка.

З текстом дебатів можна ознайомитись тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування