Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко бреше й називає ющенківців боягузами

Середа, 17 листопада 2004, 17:29
Глава виборчого штабу Віктора Януковича Сергій Тігіпко заявляє, що кандидат у президенти Віктор Ющенко не звертався до свого суперника із проханням про проведення повторних теледебатів.

На прес-конференції в п'ятницю в Харкові Тігіпко висловив упевненість у тому, що теледебати на Першому національному каналі виграв Віктор Янукович.

За його словами, команда Януковича "як сторона, що перемогла" могла б розглянути питання про повторні дебати, щоб дати опозиції "можливість реваншу".

Однак, відзначив Тігіпко, він "поки не одержував прохання" від політичних опонентів про проведення повторного сеансу дебатів. "Буде прохання - будемо розглядати", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи вважає він нормальним факт трансляції після теледебатів по УТ-1 "круглого столу" за участю тільки прихильників Януковича, Тігіпко, сказав, що вважає це "ненормальним". У той же час, підкреслив він, що прихильники Ющенка знали про цей "круглий стіл" і могли б взяти в ньому участь.

"Але люди уникають дискусії, бояться дискусії", - сказав Тігіпко.

На його думку, прихильники Ющенка уникають прямих зустрічей із прихильниками Януковича в засобах масової інформації. Зокрема, він сказав, що прямих зустрічей з ним у телеефірі й на сторінках журналу "Профіль-Україна" кілька разів уникав керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

Крім того, повідомив Тігіпко, він виступав з ініціативою проведення прямих теледебатів у форматі "п'ять на п'ять" за участю провідних політиків від кожної зі сторін, "щоб дурість кожного видна була".

Однак така ініціатива, за його словами, не була сприйнята протилежною стороною.

Тігіпко повідомив також, що тільки сьогодні довідався про свою участь у харківській програмі "Агітпроп" Зураба Аласанія на місцевому "7-му каналі", у якій, як передбачалося, він має дебатувати з народним депутатом Петром Порошенком.

Керівник виборчого штабу Януковича повідомив, що планує взяти участь у програмі іншого харківського телеканала й пропонує як вихід із ситуації дебати між Порошенком й Олександрою Кужель.

У той же час, на момент прес-конференції, за словами Тігіпка, Порошенко не погоджувався на таку заміну.

На думку Тігіпка, це також свідчить про прагнення протилежної політичної сили уникнути теледебатів.

У той же час, автор програми "Агітпроп" Аласанія повідомив, що участь у телепрограмі Тігіпка й Порошенка було погоджено на рівні місцевих виборчих штабів ще тиждень тому.

Причому, як підкреслив Аласанія, саме штаб Януковича наполягав на зустрічі "Тігіпко-Порошенко", хоча спочатку обговорювався варіант зустрічі Тігіпко-Зінченко.

За словами Аласанія, Тігіпко "при бажанні встигне на обидва телеефіри", оскільки "проміжок між програмами - майже година, а добратися від одного телеканалу до іншого можна за 5 хвилин".

Автор програми поки не знає, як розв'яжеться ситуація, оскільки Порошенко зараз тільки перебуває на під'їзді до Харкова.

Аласанія не виключає, що у випадку порушення попередніх домовленостей між сторонами, програма може вийти в незвичайному форматі, з одним учасником, якому буде надана можливість провести свою агітацію самостійно, без участі іншої сторони й без ведучого.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування