Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЕКЗИТ-ПОЛ ПАВЛОВСЬКОГО ПОКАЗАВ ПЕРЕМОГУ ЮЩЕНКА

Четвер, 18 листопада 2004, 12:51
Екзит-пол, проведений Фондом "Обществєнноє мнєніє" на замовлення Глєба Павловського, насправді також зафіксував перемогу Віктора Ющенка.

Про це ІМІ повідомив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Вишняк із посиланням на два незалежні джерела, які мають вихід на Артура Герасимова та Сергія Ляха, керівників UMG (Українська маркетингова група), що проводили для ФОМ польовий етап робіт.

За його словами, екзит-пол відбувся, і згідно з ним, Віктор Ющенко переміг Віктора Януковича з результатом 43,5% проти 38%.

"Екзит-пол був закінчений і проведений, і компанія, яка його проводила, виступила проти оприлюднення перекручених, явно сфальсифікованих прямо на прес-конференції результатів. І після цього Павловський заявив, що екзит-пол не відбувся", - наголосив Вишняк.

Крім того, він зазначив, що суттєва різниця між даними різних екзит-полів полягає не у відмінній методиці опитування, а у фальсифікації результатів окремими соціологами.

"Справа в тому, що екзит-поли "СОЦІСу", "Соціального моніторингу" і УІСД були куплені і заздалегідь підтасовані під запланований результат. Ківалову і ЦВК не вдалося виконати план, а соціологам вдалося – окремим соціологам. Тому будь-яка війна соціологів – це війна з фальсифікаторами, які вже знають, який результат їм треба намалювати в другому турі!", - повідомив Олександр Вишняк.

Нагадаємо, що голова "Російського клубу" Глєб Павловський після закінчення голосування на виборах президента заявив на прес-конференцї, що екзит-пол, який на їх замовлення проводив Фонд "Обществєнноє мнєніє", не відбувся і не може бути оприлюднений, оскільки ще о 15:00 ітерв'юери припинили опитування через великий відсоток відмов.

ІМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: