Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович закликав Тігіпка подумати над завтрашнім днем і знову пішов молитися

Четвер, 18 листопада 2004, 16:25
Прем'єр-міністр Віктор Янукович виступає проти ідеї викликати шахтарів для охорони Центральної виборчої комісії.

Про це він заявив журналістам після зустрічі з підприємцями в Києві у четвер.

"Таке завдання я нікому не ставив. Я проти того, щоб це відбувалося - ви чули, як я неодноразово про це говорив", - сказав прем'єр-міністр, додавши при цьому, що шахтарі мають добувати вугілля, а "ми не повинні втягувати людей у з'ясування політичних деталей".

Янукович підкреслив, що влада повинна забезпечити порядок у країні в цілому, у регіонах й у Києві, у тому числі в ЦВК й біля нього.

"А хто підігріває ці питання, нехай подумає про завтрашній день. Я вважаю, що ми повинні бути витриманими, і насамперед поважати людей й їхню думку", - зауважив Янукович, підкресливши, що "як люди проголосують, так і буде".

І це потрібно визнати - "хто б не був переможцем або тим, хто програв", - сказав прем'єр-міністр.

У середу глава виборчого штабу Віктора Януковича Сергій Тігіпко заявив, що йому "не хотілося б доводити ситуацію до звернення нашого штабу до шахтарів із проханням захистити Центвиборчком", додавши, що за такого розвитку подій до Київа можуть прибути "30-40 тис. осіб у касках".

Там же Янукович повідомив журналістам, що має намір у найближчу суботу, як і напередодні першого туру президентських виборів, піти до Києво-Печерської лаври й помолитися за стабільність у державі.

"Я в суботу за традицією, як й у першому турі, разом з родиною в обов'язковому порядку піду в Лавру. Ми поспілкуємося з людьми й помолимось, щоб у нашій державі все було в порядку, щоб не було суєти, щоб у людей була можливість проголосувати, висловити свою точку зору, й щоб ми мали можливість продовжувати після виборів і далі мирну працю. Для мене - це головне", - сказав він.

При цьому він додав, що в цей час займається робочими питаннями, якими й повинен займатися, як і його команда.

За словами Януковича, він працює з інформацією й листами, отриманими в регіонах під час його поїздок по країні.

Він припустив, що йому й після виборів доведеться займатися відповідями людям. "Мені хочеться, щоб люди одержали відповіді, хоча я в засобах масової інформації намагаюся відповідати на загальні питання, але дуже багато індивідуальних проблемних питань, тому я буду над цим працювати", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування