Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО КАЖЕ, ЩО ПЕРЕМІГ. І ЦЕ ПОКЛАЛО ПОЧАТОК ДЕРЖАВНОМУ ПЕРЕВОРОТУ

Понеділок, 22 листопада 2004, 03:24
Віктор Ющенко заявляє, що виграв вибори президента України.

"Без сумніву, ми виграли вибори!", - сказав Ющенко у виступі перед присутніми в прес-центрі, який відбувся після 3 години ночі в понеділок.

Події, які почалися після закриття дільниць, Ющенко назвав початком державного перевороту.

"Державний переворот почався з Донецької області штабом Януковича", - зазначив Ющенко. Він пояснив, що Центрвиборчком досі не оприлюднив дані щодо числа виборців, які взяли участь у голосуванні.

За словами Ющенка, це робиться для того, щоб після обрахування результату в інших областях зробити необхідну Януковичу фальсифікацію в Донецькій та Луганській областях.

Ющенко пояснив, що станом на 19 годину явка в Донецькій області складала 74%.

"І потім через три години, після закінчення виборів, ми побачили, як явка виросла до 96%. Я не переконаний, що через дві-три години ця явка не виросте до 110"%, - додав Ющенко.

Ющенко також сказав, що в Донецькій області було видалено з дільниць спостерігачів та членів комісії від нього. "На 900 дільниць у нас 19 членів комісій!", - сказав він.

Ющенко нагадав слова Олександра Мороза, який у п'ятницю попередив, що перед закриттям дільниць в Донецькій області будуть видворяти спостерігачів та журналістів.

"Бо з 20 години там невтомно ітиме фальсифікація виборів", - сказав Ющенко.

Саме ці причини, за словами Ющенка, змусили його приїхати до голови Центрвиборчкому Сергія Ківалова.

"На питання, чи будемо ми мати остаточну цифру виборців, які взяли участь у голосуванні, Сергій Васильович (Ківалов) сказав "ні" – певні зміни будуть відбуватися. Мені більше нічого не хотілося говорити в тому приміщенні".

Ющенко також розповів, що частину депутатів, які перебували з ним, люди у цивільному не пускали до Ківалова.

"На посвідчення Юлії Володимирівни, яке вона демонструвала їм, було глухе мовчання, люди не представлялися. Але після 5 хвилин мого спілкування і коли ми давали прес-конференцію, туди якимсь чином пройшов Гавриш".

"А вдруге, коли прийшли мої юристи, які представляють мене в ЦВК – мені передали, що Сергій Васильович зморився, і він хоче відпочити", - сказав Ющенко.

Ющенко закликав усіх киян прийти о 9 ранку на Майдан Незалежності на масовий мітинг. "О 9 ранку громадянин, який мав право вибору, повинен навчитися захищати свій вибір".

Ющенко також ініціюватиме позачергове засідання Верховної Ради (для цього треба підписи 150 депутатів). "Ситуація є предметом негайного розгляду у Верховній Раді", - сказав він.

Ющенко також сказав, що до ранку вони звернуться до урядів Європи та міжнародних організацій світу – Європарламенту, ОБСЄ, Євросоюзу.

"У цій країні порушується вільний вибір – фундаментальне право громадян", - сказав Ющенко.

"Правда на нашій стороні, і ми ідемо до перемоги!", - сказав Ющенко.

Його виступ у прес-центрі неодноразово переривався скандуванням "Ющенко!"

Там зібралося кілька сот людей.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування