Кваснєвський подзвонив Литвину. Поляки проти брутальних маніпуляцій

Четвер, 25 листопада 2004, 14:10
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у середу, 24 листопада, провів телефонну розмову з президентом Республіки Польща Александром Кваснєвським, під час якої обговорювалась ситуація після другого туру президентських виборів в Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Верховної Ради, Литвин поінформував співрозмовника про події в країні за останній період.

Президент Польщі висловив стурбованість ускладненням суспільно-політичної ситуації в Україні, пов'язаним із рядом порушень під час виборів, і відзначив, що це найбільш масштабне суспільне загострення на пострадянському просторі.

В той самий час Кваснєвський вважає, що "шанс на розв'язання нинішньої складної ситуації існує".

"Потрібен серйозний і відвертий діалог", - сказав Литвин, який переконаний, що "обидві сторони повинні зробити все можливе для недопущення сповзання країни до громадянського конфлікту".

Прем'єр-міністр Польщі Марек Белька назвав "брутальною маніпуляцією" вибори президента України.

"Виборчий процес був брутально і глибоко зманіпульований", - сказав він журналістам, повідомляє "Польська агенція пресова".

"Мова йде не тільки про рахування голосів, але й про огидні вияви під час виборчої кампанії", - додав прем'єр.

Він відзначив, що Польща із занепокоєнням спостерігає за розвитком подій в Україні, яка є її найближчим сусідом і "стратегічним партнером".

Водночас Белька закликав бути обережними в оцінках українських подій: "Мусимо бути обережними, оскільки Україна залишиться нашим сусідом, незалежно від того, що станеться там в найближчі тижні".

Як відомо, президент Польщі Александр Кваснєвський назвав частково сфальсифікованими результати виборів президента України. Сейм Польщі закликав Верховну Раду України зробити все для перемоги демократії у державі.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування