Реакція світу "неприємно вразила" Януковича. Через хвилювання він не може працювати

Четвер, 25 листопада 2004, 21:16
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович був "неприємно вражений" оцінками деякими країнами політичних процесів в Україні.

Про це він повідомив у четвер під час спілкування з журналістами.

"Я, якщо сказати відверто, не очікував таких заяв. Ніколи не думав, що демократичні країни будуть висловлюватися на підтримку протизаконних та антидемократичних дій", - зауважив прем'єр-міністр.

В той же час, за словами Януковича, останнім часом тиск на Україну ще до отримання результатів розгляду справ в судових органах є скоріше закономірністю.

"Умови, які обиралися деякими країнами, сьогодні підтверджуються діями опозиції, яка ще до виборів заявляла – якщо переможе не вона, то вибори сфальсифіковані", - зазначив він.

Прем'єр зауважив, що вирішення питань на вулиці шляхом тиску, закликів до революцій завжди не відповідало демократичним нормам. "Це відхід від демократичних норм, проголошених в країнах, які сьогодні роблять заяви на адресу України", - підкреслив він.

При цьому Янукович повідомив, що в четвер зустрічався з деякими представниками європейських країн і не почув жодної заяви на свою адресу про порушення законів або роботу поза правовим полем.

Він також висловив сподівання, що в українського народу вистачить мудрості не допустити кровопролиття під час триваючих політичних процесі.

"Інколи не дає працювати внутрішнє відчуття – не припусти Боже проллється людська кров. Але, я вважаю, в нашого народу вистачить мудрості", заявляє Янукович.

Коментуючи протистояння у Києві прихильників протилежних політичних сил з різних регіонів, Янукович підкреслив, що причиною протистояння багато в чому стали антиконституційні дії деяких політичних сил.

"В багатьох регіонах люди обурені, що в нас вибори перейшли у щось радикальне. Я просив та прохаю своїх прихильників утримуватися від поїздок в столицю, протистояння. Але, наскільки мені відомо, в регіонах вже створюються комітети по захисту Конституції. Люди вдаються до активних дій, щоб повернути країну у русло правових норм", - зауважив прем'єр-міністр.

При цьому він бачить своїм головним завданням повернення процесу в законодавче русло, а також наявність витримки, щоб пройти весь триваючий процес.

Янукович також додав, що не заперечуватиме і не перешкоджатиме розслідуванню можливості порушень в ході виборів, на чому наголошують спостерігачі від європейських країн.

"Я вважаю, що цей процес має отримати завершення. Ми повинні отримати легитимізацію результатів виборів", - наголосив прем'єр-міністр.

За словами Януковича, він буде лише задоволений, якщо в цих питаннях буде проведене якісне розслідування.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: