Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину не потрібна свиняча допомога, він над конфліктом

Субота, 27 листопада 2004, 12:54
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє про те, що він залишається над конфліктом між опонентами.

Про це він заявив у суботу на надзвичайному засіданні Верховної Ради.

"Ми висмоктані словами, нам треба визначатися, зайва балаканина справі не зарадить", - сказав Литвин.

"Ми отримали найгірший результат виборів – політичний і морально-психологічний. Я маю на увазі і міжнародну реакцію , і економічну. Цей результат є концентрованим виразом, результатом державної політики в останні роки", - зазначив спікер.

"Маємо розсварене суспільство, деморалізовану країни, моральний надлом і сплеск емоцій. Водночас бачимо байдуже спостерігання з боку тих, хто має приймати рішення, в тому числі Верховної Ради", - наголосив Литвин.

За його словами, відбувається інтернаціоналізація конфлікту. "В наш конфлікт, як не соромно говорить, втягнуто світ. Україна - не Грузія, ми маємо всі підстави, щоб поважно ставитися до всіх порад, але ми маємо вірішити свої внутрішні проблеми", - сказав Литвин.

Спікер звинуватив опонентів в тому, що вони не здатні до діалогу і ставлять особисті інтереси вище державних. Він наголосив, що "дії з обох боків принизили Україну".

При цьому Литвин наголосив на тому, що він залишається над сутичкою і не стає на бік жодної зі сторін. Тому "йому не потрібна свиняча допомога", сказав він у відповідь на репліку Павла Мовчана.

Спікер закликав депутатів, або "чути один одного, або перетворити засідання на мітинг, або розпустити Верховну Раду".

"Ми недооцінили власний народ, я говорю про всіх політиків, ми вважали що народ завжди сприйме ту позицію, яку задекларують зверху. Ми діяли за звичною схемою. Україна кричить сьогодні від обурення і болю", - сказав Литвин.

Він звинуватив місцеві влади в роздмухуванні сепаратистських настроях, нав’язаних зверху.

Він попередив таких керівників про відповідальність. "ви розпоряджаєтеся регіонами як своїми вотчинами, але є межа, яку не можна переступати і подукувати сепаратизм. Це злочин, за який доведеться відповідати як не сьогодні, то завтра!", - наголосив Литвин.

"Історія пишеться сьогодні і рядок кожному відведено. Ліванізації чи африканізації України не буде", - зазначив він.

Українська влада


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: