Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПОГРОЖУЄ РЕФЕРЕНДУМОМ, ЯКЩО ЙОГО НЕ ВИЗНАЮТЬ

Неділя, 28 листопада 2004, 15:44
Всеукраїнський з'їзд народних депутатів і депутатів місцевих рад засуджує дії опозиції й не виключає проведення референдуму щодо можливої зміни адміністративно-територіального устрою "за найгіршого кризового варіанту розвитку подій".

Про це говориться в резолюції з'їзду в Сіверодонецьку.

Будучи прихильниками єдиної й цілісної України, учасники з'їзду рішуче засудили "антидержавні антинародні дії так званої опозиції, яка веде Україну до територіального розколу й катастрофи".

При цьому "у випадку подальшого розвитку державного перевороту й приходу до влади нелегітимного президента" учасники з'їзду залишають за собою право "на адекватні дії по самозахисту".

"Висловлюємо віру й надію на те, що конституційність і здоровий глузд восторжествують, і нам не доведеться вживати надзвичайні заходи для самозахисту інтересів десятків мільйонів громадян України", - говориться в резолюції з'їзду.

"Але в найгіршому кризовому варіанті розвитку політичних подій у країні будемо єдині й рішучі в захисті волевиявлення народу України аж до проведення референдуму по питанню можливої зміни адміністративно-територіального устрою України", - говориться в документі.

Делегати з'їзду також зажадали від президента України негайного скликання засідання Ради національної безпеки й оборони країни.

За даними оргкомітету, на з'їзд прибуло близько 4 тис. делегатів від 15 регіонів - Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської області, Криму й Севастополя.

З раніше заявлених учасників були відсутні представники Закарпатської й Черкаської області - за даними організаторів, вони не приїхали "з технічних причин".

Читайте також:

Янукович знає, що він на краю прірви

РНБО ЗАБОРОНИЛА ЗАСТОСОВУВАТИ СИЛУ, АЛЕ ВИМАГАЄ ЗНЯТИ ОБЛОГУ КУЧМИ І ЯНУКОВИЧА

КУЧМА ШУКАЄ КОМПРОМІС? Промова на таємному засідання РНБО за містом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування