Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ДОНЕЦЬКУ ПРОЙДЕ РЕФЕРЕНДУМ. ЯКИЙ НЕ БУДЕ МАТИ ЖОДНИХ НАСЛІДКІВ

Неділя, 28 листопада 2004, 20:19
Сесія Донецької облради прийняла рішення з урахуванням політичної ситуації в країні на неділю, 5 грудня призначити проведення обласного референдуму.

На референдум буде внесене питання про зміни до Конституції з питання федеративного устрою й надання Донецькій області статусу республіки в складі федерації.

Рішення сесії, яка транслювалася на площу, де зібралося понад 30 тисяч городян, було зустрінуто салютом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Облрада визнала легітимним рішення ЦВК про перемогу на виборах Януковича й визнанні його обраним президентом України й виразив недовіру Верховній Раді, яка прийняла рішення про визнання недійсними результатів виборів.

Також було ухвалене рішення про те, що в області не будуть відключений "5 канал" і ТРК "Ера".

На репліку із залу про те, що необхідно відключити в Донецькій області ці телеканали, голова облради Борис Колесников сказав, що Донецька облрада дотримується норми свободи слова.

Тому "нічого із приводу відключень від обласної ради вони не почують. Це буде занадто шикарний подарунок", - сказав він.

Рішення сесії, яка транслювалася на площу, де зібралося понад 30 тисяч городян, було зустрінуто салютом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, Донецьку облраду очолює довірена людина Ахметова, екс-керівник кондитерського концерну "Киев-конти" Борис Колесников.

***

Згідно з першим розділом Конституції, Україна є унітарною державою.

Для того, щоб змінити цю норму, в Конституції прописана дуже складна процедура. Спочатку законопроект до парламенту має подати президент або 300 депутатів, і після голосування на двох сесіях 226 та 300 голосів це рішення має бути затверджене всеукраїнським референдумом.

Конституція України взагалі не може бути змінена, якщо зміни передбачають порушення територіальної цілісності України.

Читайте також:

Янукович обіцяє виконувати волю заколотників. Лужков бачить "підгодований апельсиновий шабаш". Кондитер Ахметова хоче нову державу зі столицею в Харкові


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування