Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДЕРЖСЕКРЕТАР США НАГАДАВ КУЧМІ ПОЗИЦІЮ БУША. А потім подзвонив у російський МЗС

Понеділок, 29 листопада 2004, 19:51
Американський Білий Дім закликав усі політичні сили в Україні уникнути насильства, а світову спільноту - допомогти демократичному розв'язанню конфлікту, пов'язаного з президентськими виборами в Україні.

"Ми вважаємо, що світова спільнота мусить об'єднатись і підтримати мирні, демократичні процеси в Україні та українську незалежність, суверенність і територіальну неподільність", - заявив спікер Білого Дому Скот Макклілан, повідомляє "Франс Прес".

"Ми продовжуємо підтримувати демократичні результати виборів в Україні, які б відображали реальну волю народу", - сказав він, наголосивши, що дуже важливо уникнути загрози і закликів до насильства.

Макклілан також заявив, що США підтримують міжнародне посередництво в Україні, зокрема, дії Президента Польщі Александра Кваснєвського, Президента Литви Валдаса Адамкуса, Генерального секретаря ОБСЄ Яна Кубіша і спікера російської Держдуми Бориса Гризлова.

А державний секретар США Колін Пауелл заявив у понеділок журналістам, що Україна повинна залишатися цілісною державою і не піддаватися сепаратистському тиску після неоднозначних президентських виборів.

За повідомленням агентства "Рейтерс", Пауелл заявив журналістам, що обговорив з Президентом України Леонідом Кучмою і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим можливий розкол України.

"Я ще раз нагадав Президенту Кучмі позицію Сполучених Штатів і позиції інших країн, що українська територіальна цілісність дуже важлива", - сказав він.

"Ми ще раз узгоджували нашу позицію, яка полягає в тому, що ми сподіваємося, що українці знайдуть законний вихід із кризи, і що політичний процес базуватиметься на Конституції", - додав він.

Пауелл зазначив, що високо цінує відсутність "реального насильства" в Україні, і те, що обом сторонам дозволяють проводити мирні демонстрації протесту.

У свою чергу Лавров заявив, що ситуація в Україні повинна бути врегульована на основі конституції й законів цієї країни, повідомляє УНІАН.

"З російської сторони була підкреслена необхідність урегулювання сформованої ситуації в правовому полі, відповідно до Конституції й законодавством України, важливість прояву всіма політичними силами витримки й відповідальності перед своїм народом", - говориться в повідомленні МЗС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
Усі новини...
Реклама: