Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорив з Кучмою. Про те, як АП перехоплює цифри про його перемогу

П'ятниця, 5 листопада 2004, 14:27
Віктор Ющенко провів телефонну розмову з Леонідом Кучмою, де він повідомив про фальсифікацію виборів.

"Зміст розмови зводився до того, що президент має знати масштаби і рівень втручання у виборчий процес", - сказав керівник кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

За словами Зінченка, "президент пообіцяв серйозно поговорити з головою ЦВК, щоб отримати достатньо інформації з цього питання".

Також Кучма начебто доручив СБУ підготувати інформацію з цього приводу.

Тим часом керівники кампанії Ющенка вимагають від ЦВК негайно оприлюднити результати виборів у першому турі.

На прес-конференції було оприлюднено дані з "транзитного сервера ЦВК, який знаходиться у приміщенні під контролем адміністрації президента".

Згідно з ними, навіть за умови фальсифікації після опрацювання 99% протоколів Ющенко набрав 39,77%, Янукович – 39,48%.

"Кожен файл із результатами, який приходив до ЦВК, спочатку опинявся на цьому сервері. Медведчук і Клюєв проводять маніпуляції даними на цьому сервері", - сказав один із лідерів "Нашої України" Петро Порошенко.

За його словами, від півгодини до доби бувала різниця у часі між тим моментом, як територіальна виборча комісія направила результат голосування електронною поштою до того моменту, коли ця інформація потрапляла на сервер ЦВК.

Весь цей час інформація була на транзитному сервері ЦВК.

Водночас, за словами Порошенка, були моменти, коли на сервер ЦВК інформація потрапляла до того, як її відсилали із територіальної виборчої комісії.

За словами Порошенка, ЦВК приховує ці дані, а паралельно через суди влада намагається відмінити результати по деяким дільницям, де є перевага Ющенка.

"Але вони забули, що живуть за новим законом про вибори", - сказав він. За словами Порошенка, скаргу можна було подавати до 24 години 1 листопада.

На прес-конференції також було оприлюднено результати паралельного підрахунку голосів. За результатом опрацювання 93,1% оригіналів протоколів з мокрими печатками, Ющенко набрав на виборах президента 40,46% голосів, Янукович - 38,51%

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування