ОМЕЛЬЧЕНКО ЗАБОРОНИВ ЮЩЕНКУ ПРОВОДИТИ МІТИНГ

П'ятниця, 5 листопада 2004, 16:59
Мер Києва Олександр Омельченко виступає проти проведення коаліцією "Сила народу" акції "Народ не перемогти" на Хрещатику й Майдані Незалежності 6 листопада через святкування там 61-ї річниці звільнення Києва від фашистів.

Про це Омельченко заявив журналістам у п'ятницю.

"Штаб "Нашої України" наполягає, щоб завтра проводити демонстрації, пікетування й хід по Хрещатикові й Майдану Незалежності. Київська влада такого дозволу не дала й не дасть, тому що 6 листопада кияни і вся Україна святкують 61 річницю звільнення міста-героя Києва", - сказав він.

Мер Києва сказав, що бажання організаторів акції проводити її на Майдані Незалежності стало єдиною не узгодженою з Київською адміністрацією позицією.

"У процесі зустрічей і домовленостей вирішили всі питання, крім одного", - сказав Омельченко.

Він підтвердив, що адміністрація буде звертатися в суд, якщо організатори акції "Народ не перемогти" не обмежать її проведення на Майдані Незалежності й Хрещатику.

"Тому дозволені всі площі, крім Майдану Незалежності й Хрещатика. Тому, якщо будуть порушення штабом "Нашої України", то влада вживе повних заходів, маючи на увазі судові", - сказав Омельченко.

У суботу коаліція "Сила народу" має намір провести всеукраїнську акцію "Народ не перемогти".Зокрема, у Києві акція розпочнеться о 13:00 на Майдані Незалежності, а в регіонах - за часом, обраним обласними штабами Віктора Ющенка, повідомляють "Українські новини"

На охорону громадського порядку під час проведення марафону коаліції "Сила народу" "Народ не здолати" у суботу в Києві додаткові сили міліції залучатися не будуть.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник центра громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві Дмитро Андрєєв, цей звичайний захід для столичної міліції, громадський порядок на якому будуть охороняти сили столичної міліції й внутрішніх військ Київського гарнізону.

Начальник ЦГЗ підкреслив, що міліція перебуває "поза політикою" і пріоритет на цьому заході, як і на всіх масових заходах, пов'язаних з виборчим процесом, буде знаданий " людям".

"У жодному разі – жодних політичних симпатій. На цих позиціях буде побудована охорона громадського порядку", - сказав Андрєєв.

У пятницю також стало відомо, що партія Олександра Омельченка "Єдність" вирішила не підтримувати в другому турі виборів жодного з кандидатів у президенти і рекомендує своїм прихильникам голосувати по совісті й за переконаннями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: