Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб Януковича скаржиться на підкуп й споювання виборців. Ющенком?

П'ятниця, 5 листопада 2004, 18:56
Представник президента України у Верховній Раді Олександр Задорожній вважає, що опозиція намагається нав'язати думку про те, що нібито основними порушниками виборчого закону є виборчі штаби кандидата від влади.

Як повідомляє прес-служба центрального виборчого штабу кандидата в президенти Віктора Януковича, Задорожній навів як приклад ситуацію в Києві.

"Мер столиці також висувався кандидатом на пост президента, тому ніяк не можна обвинувачувати у використанні адмінресурсу в Києві команду Януковича, - відзначив Задорожній.

"Штаби опонентів були орієнтовані на перешкоджання вільному волевиявленню, на підкуп виборців, тиск на членів комісій і виборців, а також на фальсифікацію виборів", - сказав депутат.

"Ми не заперечуємо волевиявлення киян, які здебільшого висловилися на підтримку іншого кандидата", - відзначив Задорожній.

"Разом з тим ми впевнені, що кандидат від парламентсько-урядової коаліції міг би одержати щонайменше 50% голосів киян, якби вибори в столиці були вільними, чесними й прозорими", - підкреслив він.

За його словами, "фальсифікація списків у день голосування спрацювала проти кандидата Януковича".

"Прихильники Ющенка за 217 округом, які не знайшли себе в списках, подали в територіальну виборчу комісію й суд 1500 заяв", - сказав Задорожній.

"Значно більше тих, хто хотів голосувати за Януковича, але не були включені в списки й не стали нікуди звертатися - тільки у цьому окрузі таких людей було близько 8 тисяч", - заявив Задорожній.

Крім цього, за його словами, мали місце факти підкупу виборців на вулицях Міропольскій, Юності, Малишка, Жмаченка, "де поруч із дільницями 39, 42 43 у спеціально орендованій квартирі працював "пересувний бар", де в однієї тисячі людей купували паспорт і бюлетені, а біля школи №98 по вул.Луначарського, 5-а, в 7 автобусах приїхали виборці з відкріпними талонами й проголосували не за кандидата від влади".

"На кожній ділянці додаткової "галочкою" зіпсовані й визнані недійсними близько 30 бюлетенів з позначкою "за Януковича".

При чому, там, де голови комісій представляли кандидатів від опозиції зіпсованих бюлетенів значно більше", - підкреслив Задорожній.

За попередніми даними, у першому турі виборів президента в Києві за Віктора Ющенка віддали голосу більше 60% виборців.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування