Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз обіцяє 70% Ющенко й собі страховочний варіант

Субота, 6 листопада 2004, 15:49
Соціалістична партія України звернулася в суд для оскарження результатів підрахунку голосування 31 жовтня на виборах президента.

Про це в інтерв'ю журналістам у суботу повідомив лідер партії, кандидат у президенти Олександр Мороз.

Відповідаючи на запитання, чи відбирали, на його думку, у нього голоси при підрахунку результатів голосування 31 жовтня, Мороз підкреслив: "Ми вже про це сказали - більше 10% забрали саме шляхом використання адмінресурсу".

За його словами, ця схема "досить банальна" - контроль за підрахунком голосів за допомогою комп'ютерної системи, запрограмованої на певні результати для виборчих дільниць заздалегідь.

Мороз підкреслив, що це питання ставиться до сфери вивчення в прокуратурі. "Ми багато документів уже подали в суд і будемо чекати рішення", - сказав він, не уточнивши, в який саме суд звернулися соціалісти.

Щодо підтримки Ющенка Мороз спрогнозував, що близько 90% його електорату підтримають лідера "Сили народу" в другому турі голосування.

"Я можу тільки із упевненістю сказати, що більшість прихильників Соцпартії після нашого заклику будуть голосувати за Віктора Ющенка", - відзначив він.

Мороз підкреслив, що електорат соціалістів "ширше й підтримка більше". "Я сподіваюся, що близько 90% голосів буде віддано за Ющенка", - сказав лідер СПУ.

У той же час, він висловив сподівання, що в цілому по Україні Ющенко підтримають близько 70% виборців.

Коменуючи пункти угоди з Ющенком, зокрема політреформу, Мороз вважає, що найімовірніше, парламент не буде голосувати за законопроект про політичну реформу між першим і другим туром президентських виборів.

Мороз нагадав, що за підсумками погоджувальної наради в парламенті в п'ятницю можна зробити висновок, що законопроект не знайде підтримки більшості.

"Тому ми робимо такий страховочний варіант", відзначив він, - прийняти зміни в Конституцію до 1 січня 2005 року для того, щоб вони набутили чинності не пізніше 1 січня 2006 року.

Про думку Мороза, швидше за все, законопроект про політреформу не буде виноситися на голосування між першим і другим туром президентських виборів.

У свою чергу лідер блоку "Наша Україна" кандидат у президенти Ющенко нагадав, що його політична чинність була й залишається прихильниками проведення політичної реформи.

У той же час, сказав він, якщо проаналізувати всі ініціативи нинішнього президента Леоніда Кучми і його оточення відносно проведення політичної реформи, то все зводилося до спроб "пролонгувати владу через різні механізми". "Ми на ці речі не могли йти", - відзначив Ющенко.

За його словами, навіть по першому туру президентських виборів зрозуміло, що "найколосальніший тиск іде через місцеві адміністрації".

"До проведення другого туру наша активність у проведенні політичної реформи буде аналогічна тій, якою вона була до цього", - сказав Ющенко.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування