Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Луганську результат Януковича був відомий зарання? Виборців купували

Понеділок, 8 листопада 2004, 12:18
Під час виборів у Луганській області відбулося зловживання владою на користь одного кандидата.

Про це йдеться у звіті спостерігачів Конгресового Комітету Америки в Луганській області.

Делегація Комітету дійшла висновку що вибори на дільницях, де працювали спостерігачі, "не були відкритими, чесними, таємними, вільними та прозорими".

Багато порушень свідчать "про надання переваги одному з кандидатів та зловживання державною або адміністративною владою".

Серед них спостерігачі відзначили підкуп, вплив або тиск на виборців та волонтерів; порушення, пов’язані зі списками виборців; порушення пов’язані з урнами для голосування; утиснення прав міжнародних спостерігачів та представників ЗМІ.

Окрім того, були порушення, пов’язані з умовами голосування; з роботою територіальних та дільничних виборчих комісій (порушення як з боку членів комісій, так і проти них), особливо порядку прийняття документів від дільничних виборчих комісій.

"Порушення такого роду переконують громадян України в тому, що результати виборів були визначені заздалегідь", - говориться у звіті.

Конгресові спостерігачі також наголошують на тому, що ЗМІ Луганської області "не є чесними та вільними, як і в багатьох регіонах України".

Тому делегація Комітету рекомендує українським та закордонним службам новин розпочати активне висвітлення виборів з метою поширення правдивої інформації та зниження кількості порушень у ході виборів.

Комітет Конгресу українців Америки нагадує, що не підтримує жодного з кандидатів.

Як відомо, раніше довірена особа Ющенка у загальнодержавному окрузі Микола Катеринчук звернувся до ЦВК зі скаргами на бездіяльність та незаконні дії голів та членів тервиборчкомів Луганської області.

"Українська правда"

Читайте також:

Штаб Ющенка хоче зняти фальсифікаторів

Штаб Ющенка хоче перерахувати голоси в Луганській та Донецькій областях

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування