Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сівковичу, який пише звіт про отруєння Ющенка, підклали міну

Вівторок, 9 листопада 2004, 19:46
Біля будинку голови слідчої комісії з отруєння Ющенка Володимира Сівковича знайшли протипіхотну міну МОН-50 і в’язку тротилових шашок.

Про це повідомляє телеканал ICTV. Будинок Сівковича знаходиться у Кончі-Заспі під Києвом.

Міну і шашки побачили охоронці санаторію "Зоря", на території якого розташована будівля. Вони і зателефонували до міліції.

Правоохоронці на місці від’єднали пристрої від детонаторів та безпечно транспортували до лабораторії. Їх боєздатність досліджує вибухотехнічна служба обласної міліції.

Представник міліції Київської області Микола Жукович сказав, що найпевніше питання про порушення справи буде вирішене "на користь народного депутата".

"Одна зі статей, за якою буде порушена кримінальна справа, це стаття про замах на життя народного депутата (ст. 112 КК), санкція за якою – ув’язнення від 10 до 15 років або довічне ув’язнення", повідомив він агентству "Інтерфакс-Україна".

Жукович підкреслив, що у випадку порушення кримінальної справи за цією статтею розслідування буде проводити СБУ.

Він також уточнив, що були виявлені три тротилові шашки вагою по 200 грам і протипіхотну міну з вибухівкою вагою 400 грам.

Про те, що вибухівка належить організації "Пора", поки не повідомляється. Як відомо, перед першим туром міліція масово підкидала вибухівку активістам "Пори" щоб нейтралізувати активістів на час виборів.

Очікується, що у наступний вівторок Сівкович виступить із остаточним звітом щодо отруєння Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування