У Ющенка вкрали голос. Він неправильно зрозумів Тимошенко

П'ятниця, 10 грудня 2004, 13:46
Віктор Ющенко стверджує, що голосував "за" пакет політреформи і змін до закону про вибори, хоча у результатах це не відображено.

"Я даю слово, що я голосував "за", але я не знаю, чому в роздруківці показано, що я не голосував", - сказав Ющенко на прес-конференції.

Як відомо, на сайті Верховної Ради вказано, що Ющенко не голосував за пакет. Водночас Юлія Тимошенко говорила, що це вона домоглася, щоб Ющенко не підтримував це голосування.

Ющенко розповів, що "боровся до останньої ночі", щоб зміни до закону про вибори і зміни до Конституції не були в пакеті.

Він сказав, що для себе ухвалив рішення після засідання фракції, і воно було "в повній гармонії з позицією фракції "Наша Україна".

Ющенко зазначив, що проект 4180 вдалося ухвалити в іншій редакції, ніж передбачалося чотири-шість місяців тому.

"Всім зрозуміло, що більшість у парламенті повинна формувати уряд, а президент повинен мати повноваження розпустити Верховну Раду", - сказав Ющенко.

Водночас, додав він, частина парламенту не згодна з імперативним мандатом і функцією загального нагляду, яка залишилася за генпрокурором.

"Це атавізм сталінський 1930-х років. Буде час – ми оптимізуємо ці позиції", - сказав Ющенко.

***

Коментуючи свої кроки під час революції, зокрема, прийняття присяги в парламенті, Ющенко сказав: "Це було політичним, моральним актом, який треба у правовому сенсі відповідно опрацювати".

"Завдання було показати людям, що фальсифікація є далеко не кінцевий результат", - додав Ющенко.

Ющенко також повідомив, що планує поздоровити українців з Новим роком і зустріти його на Майдані.

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко оскаржуватиме голосування за політреформу в суді


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування