Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка немає доказів, що його "замовили" Путін і Янукович особисто

Понеділок, 13 грудня 2004, 13:16
Керівник офісу Віктора Ющенка Олег Рибачук говорить, що у них немає доказів того, що Ющенка отруїли за наказом прем'єра Віктора Януковича.

Виступаючи у програмі "Доброго ранку, Америка", Рибачук заявив, що кандидата від опозиції отруїли "фахівці з СРСР".

Рибачук уточнив, що має на увазі "когось типу КДБ", повідомляє Newsru.

Відповідаючи на запитання журналіста ABC News, Рибачук заявив, що йому не відомо про причетність до замаху на життя Ющенка уряду Росії й особисто Володимира Путіна.

"Щодо уряду я не дуже впевнений, але можу точно сказати, що в замаху брали участь фахівці КДБ", - заявив Рибачук.

Помічник Ющенка також не став обвинувачувати суперника Ющенка - Віктора Януковича. За його словами, отруєння стало частиною "змови".

"Не можу підтвердити, що це було зроблено за наказом прем'єр-міністра. Відповідальність за це несе весь режим", - заявив Рибачук.

Рибачук також відзначив, що Ющенка "попереджали" про можливий замах.
"Наприкінці липня я сам повідомляв йому, що, за даними колишніх співробітників спецслужб України й Росії, на нього готується замах".

"Наші джерела казали, що, швидше за все, Ющенка отруять", - заявив Рибачук.

Рибачук стверджує, що змовники не намагалися вбити Ющенка, а лише хотіли зробити його "інвалідом, не здатним брати участь у виборчій кампанії".

"Ми й уявити не могли, що вони насміляться на це піти. Але вони насмілилися", - заявив Рибачук.

Тим часом у понеділок з'явилися повідомлення про те, що замахготується й на Віктора Януковича.

Нардеп Григорій Омельченко в ефірі каналу "Ера" заявив, що "з компетентних джерел" ним отримана інформація, відповідно до якої, замах на Віктора Януковича може відбутися під час його візиту "в одну із західно-українських областей".

З обвинуваченнями Кремля у причетності до отруєння Ющенка виступив інший опозиційний депутат - Юрій Павленко.

Він заявив, що дослідження, проведені австрійською клінікою, підтверджують підозри, що загадкове захворювання Ющенка, яке зіпсувало його обличчя, було викликано діоксином, можливо, вказують на втручання Кремля, пише "The Sunday Times" (переклад на сайті Inopressa.ru).

"Це було вчинено людьми, які хотіли вбити його або вибити його із президентської гонки, - сказав Павленко. - Росія виступала проти Ющенка й безсоромним чином втручалася в українські вибори".

"Тому зі списку головних підозрюваних не можна виключати російські спецслужби. Підтвердження (факту отруєння) зміцнює шанси Ющенка на перемогу, й приведе на його сторону виборців, що не визначилися", - зазначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування