Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У хвороби Ющенка можуть бути інші причини. Мінздрав України готовий це перевірити

Понеділок, 13 грудня 2004, 21:03
Захворювання Віктора Ющенка не обов'язково є наслідком отруєння діоксинами, а може бути викликано різними причинами.

Таку думку висловив зі сторінок французької преси відомий фахівець-токсиколог з Ліону професор Жак Декот.

"Я не впевнений, що захворювання Ющенка носить недавній характер", - зауважив вчений.

Він не виключає гіпотези про те, що причиною захворювання міг стати "діоксин невідомої токсичності". При цьому вчений відзначає, що "існує більше 200 різновидів діоксинів, які здебільшого не дуже добре вивчені".

У той же час професор Декот думає, що захворювання Ющенка могло мати інші причини. У їхньому числі вчений згадує й гіпотезу про "нещасний випадок, пов'язаний із впливом естетичної хірургії".

У кожному разі професор Декот, за його словами, "не переконаний, що Ющенка хотіли спотворити", оскільки "перетворення на жертву скоріше здатно допомогти йому виграти вибори".

У свою чергу, професор Жан-Франсуа Нарбон з університету Бордоіль думає, що, "якби Ющенка хотіли вбити, то набагато більш ефективним був би ціанід або отрута бактеріального або рослинного походження".

"Коли хочуть швидко вбити, то використають нейротоксичні речовини", - вважає вчений. Він також відзначає, що "не тільки діоксини, але й інші речовини здатні викликати такі зміни" зовнішнього вигляду, які відбулися з лідером української опозиції".

***

Тим часом, у зв'язку із появою в ЗМІ висновків австрійських лікарів за результатами обстеження Ющенка, відновила роботу комісія Мінздраву України для перевірки інформації з надання лікувально-профілактичними установами медичної допомоги Віктору Ющенку.

Комісію очолює перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Орда, до складу комісії входять провідні вчені-практики терапевтичних, хірургічних, інфекційного профілів, анестезіології і інтенсивній терапії, токсикології й судово-медичній експертизі.

Прес-служба МОЗ, на прохання прокоментувати результати обстеження австрійських лікарів, повідомляє, що "діяльність української системи охорони здоров'я базується на принципах доказової медицини і виключає можливість встановлення діагнозу без попередньої діагностики й обстеження".

Як відзначили в прес-службі, "у розпорядження фахівців МОЗ України не надходила офіційна інформація про результати обстеження, діагностики, захворювання й лікування Віктора Ющенка, у зв'язку із чим будь-які спроби медичного аналізу ситуації не можна розцінювати як об'єктивні, коректні й такі, що не суперечать нормам медичної етики й чинному законодавству України".

"Міністерство охорони здоров'я готово надати будь-яку допомогу діагностичного, консультативного або лікувального характеру за наявності необхідної офіційної документації і згоди самого хворого", підкреслили в прес-службі.

РІАНовости

Читайте також

ВСЕ ПРО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування