ЯНУКОВИЧ ЗВИНУВАТИВ FINANCIAL TIMES У БРЕХНІ в Севастополі, який не хоче мати Кучму почесним громадянином

Вівторок, 14 грудня 2004, 13:01
Віктор Янукович називає "брехливою" інформацію, розповсюджену британською газетою Financial Times про те, що він нібито звертався до президента України Леоніда Кучми із проханням ввести війська в Київ під час політичної кризи в державі.

"Я можу сказати, що ця інформація брехлива. Я просив навести порядок", - заявив Янукович у вівторок у Севастополі в інтерв'ю журналістам.

Він стверджує, що весь час "мова взагалі не йшла про введення військ, а про наведення відповідного порядку і дотримання Конституції України".

Financial Times стверджує, що адміністрація президента Кучми у спробі вирішити політичну кризу в країні розглядала можливість виставити війська проти прихильників Ющенка.

За даними видання, серед тих, хто виступав за застосування сили, були високопоставлені чиновники, зокрема, голова адміністрації Віктор Медведчук і прем'єр-міністр Віктор Янукович.

У вівторок у Севастополі, за даними правоохоронних органів, у мітингу на підтримку Януковича взяли участь близько 15 тис. осіб.

Присутні тримали прапори із символікою кандидата, прапори Партії регіонів, "Трудової України", Російської Федерації, символіку Соціал-демократичної партії (об'єднаної), а також гасла "Відстоїмо Януковича, нашого президента", "Ні - державному перевороту", "Терориста Ющенка - під суд".

У руках учасники акції також тримали портрети із зображенням Януковича.

Учасники мітингу закликали розпустити Верховну Раду, а також виключити президента Леоніда Кучму із числа почесних громадян Севастополя.

Звертаючись до присутніх, кандидат сказав: "Усе, що відбувається в Україні, - повзучий конституційний переворот, який влаштувала жовтогаряча революція, фінансована США".

Янукович підтвердив свою позицію, назвавши такі дії "втручанням у внутрішні справи держави".

У зв'язку із цим він закликав своїх прихильників "відстояти незалежність України".

Янукович також заявив, що виступає за адміністративно-територіальну реформу, "яка буде вести до самодостатності регіонів, передачі регіонам значних прав".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи вважає він себе в опозиції, Янукович сказав: "Я себе вважаю в опозиції антиконституційного перевороту і до всіх тих, хто об'єднався під цим прапором".

"Я зроблю все, щоб захистити права громадян України, незалежно від того, де я буду знаходитися", додав він.

Говорячи по своє ставлення до подій на Майдані Незалежності у Києві, Янукович зазначив, що хотів би, "щоб майдан був щасливим, щоб він був для громадян України, для дітей, для мам, для усіх, хто приходить туди, місцем, яким можна було б полюбуватися".

Водночас, як наголосив Янукович, він "ніколи не був за площадну демократію".

За інформацією "Інтерфакс-Україна" та УНІАН

Читайте статтю в Financial Times:

Украинский президент отверг использование силы против демонстрантов

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування