Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військова прокуратура допитала генерала, який під час революції видав бойові патрони

Четвер, 16 грудня 2004, 11:44
28 листопада частини Київського гарнізону Внутрішніх військ, дислоковані у Василькові, за наказом командуючого ВВ МВС України генерала Сергія Попкова було приведено в повну бойову готовність.

Це в інтерв'ю газеті "Сегодня" підтвердив сам генерал-лейтенант Попков.

"Це була звичайна навчальна тривога, якщо хочете, тренування, у процесі якого хронометрувалися дії командирів, їхніх підрозділів, а також окремих служб", - пояснив виданню генерал.

Військовослужбовцям, за словами командуючого, дійсно видавалися патрони, що передбачено для подібного роду навчальних тренувань і є елементом перевірки боєздатності.

Разом з тим, посилаючись на свої джерела, "Сегодня" повідомляє, що Попков дав свідчення у військовій прокуратурі Центрального регіону про події неділі 28 листопада.

За даними газети, генерал Попков у своїх свідченнях категорично відкинув інкриміновані йому протиправні діяння.

Він заявив, що, відповідно до своїх функціональних обов'язків, а також відповідно до керівних документів й статутів, має право періодично здійснювати перевірки бойової готовності підлеглих йому з'єднань, частин і підрозділів.

Газета також наводить фрагмент офіційної відповіді на депутатський запит парламентаря Григорія Омельченка, що її дав заступник голови Служби безпеки України Сергій Туз.

У документі підтверджується, що 28 листопада "о 22.25 був відданий наказ (про приведення в бойову готовність) в усній формі командуючим Внутрішніми військами МВС України на підставі директиви Міністерства внутрішніх справ від 17 травня 1999 року № 1цт".

"Дислоковані у Василькові підрозділи управління Кримського територіального командування ВВ МВС України після приведення в бойову готовність було повантажено в автотранспорт, який колоною відправився до контрольно-пропускного пункту № 1. Одержавши команду "відбій", о 23.55 особовий склад повернувся в казарми...", - йдеться у відповіді заступника голови СБУ.

Як відомо, удень 28 листопада проходило засідання РНБО України під головуванням Леоніда Кучми.

Як писала "Financial Times", представниками влади розглядалася можливість використання військ для розгону демонстрантів. Проти застосування сили, за даними газети, категорично виступив Кучма.

На початку грудня Попкова було підвищено у званні й посаді – призначено заступником міністра внутрішніх справ.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: