Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко не домовляється про повернення ні з Ющенком, ні з Януковичем

Вівторок, 21 грудня 2004, 13:39
Павло Лазаренко не веде переговорів з кандидатами у президенти Віктором Ющенком і Віктором Януковичем про своє повернення в Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю, опублікованому у вівторок в українській газеті "Сьогодні".

"Жодних переговорів ні з Віктором Ющенком, ні з Віктором Януковичем щодо можливості свого повернення в Україну я ніколи не вів і вести не збираюся", - сказав Лазаренко, коментуючи питання про те, чи не пов'язує він своє повернення з перемогою Ющенка.

За його словами, подібні питання "взагалі не можуть бути предметом якихось політичних домовленостей і торгів".

"Я прихильник того, щоб політичне майбутнє України будувалося не на якихось особистих домовленостях, а на законі. Важливо, щоб у країні восторжествувала законність, а не всесилля влади. А буде законність - зникнуть і всі штучні проблеми з моїм поверненням в Україну", - сказав Лазаренко.

При цьому підкреслив, що в нього "ніколи не було конфліктів із законом", а тільки конфлікти "з Кучмою і його оточенням".

Лазаренко також сказав, що не буде зводити рахунки із президентом і його оточенням. "Я не з тих людей, які будуть опускатися до зведення особистих рахунків. Я хочу одного, щоб Кучма скоріше пішов, і країна про нього забула як про кошмарний сон", - відзначив він.

У той же час, він припустив, що Україні не так вже й легко буде позбутися від Кучми і його оточення.

Він обвинуватив Кучму в розпаленні громадянського конфлікту, щоб продовжити свої повноваження, а також висловив жаль, що конфлікт між представниками Донбасу й прихильниками Ющенка "настільки глибокий, що на сьогоднішній день домовленості між головними претендентами на президентство здаються неможливими".

Причиною інтерв'ю Лазаренка "Сьогодні" стало інтерв'ю, що вийшло в газеті з екс-генпоркурором Михайлом Потебеньком, який висловив упевненість у вині Лазаренка.

У свою чергу, Лазаренко обвинуватив Потебенька у фальсифікації справи про його причетність до вбивств Євгена Щербаня й Вадима Гетьмана.

Як доказ він навів уривок із плівок Мельниченка.

"Отож, що тоді говорив Потебенько Кучмі: "Давай йому пред'явимо. В Америці дуже не люблять такі злочини". А Кучма у відповідь: "Дійте. Зараз зручний момент. Через два тижні приїжджає Клінтон...", - процитував екс-прем'єр записи Мельниченка.

"Сьогодні більшість цих обвинувачень, зроблених очолюваною Михайлом Потебеньком Генпрокуратурою, американським судом відкинуті як безпідставні", - підкреслив він.

Читайте також:

Лазаренко хоче "посадити" Потебенька. І погрожує розшифровками

Потебенько вважає, що рокіровка Васильєва й Піскуна була задумана Кучмою ще рік тому

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування