Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма хотів зробити з Януковича предмет рибалки, а "Сєвєрсталь" дала 70 мільйонів Ющенку

Середа, 22 грудня 2004, 14:34
Керівник виборчого штабу Віктора Януковича Тарас Чорновіл вже не позиціонує його як опозиціонера.

Про це він заявив у середу на брифінгу в штабі Януковича.

"Я вже сказав, що зараз мова йде не про опозицію, а про позиціонування щодо Кучми", - сказав Чорновіл.

"Якраз Янукович зумів у певний момент розірвати всі відносини з Кучмою і поставити крапку", - наголосив він, зазначивши, що розрив відбувся десь у березні місяці, коли Януковичу довелося "інтригами" провести голосування за довіру уряду.

"Якщо послухати записи того часу, а я думаю, вони ведуться, то рівень матюків і рівень криків на його адресу і з боку президента, і з боку його оточення був такий, який ви ніколи не чули", - зазначив Чорновіл.

На уточнююче питання, чому тоді після розриву Янукович пішов єдиним кандидатом від Кучми, Чорновіл сказав, що на те було, принаймні, дві причини.

"Янукович, як людина, що сформувалася як політик, бачив можливості нормального розвитку і бачив певні програмні цілі, мав усі підстави добиватися для себе реальної влади працювати як ефективний президент України", - сказав Чорновіл.

"Чому оті політичні сили і Кучма прийняли, щоб Янукович був єдиним кандидатом? Вони хотіло свідомо використати Януковича в брудній політичній грі, яка називається ловля на живця. І не врахували, що людина, яку й вони оцінювали лише як регіонального лідера, може вирости й стати нормальним самостійним політиком. Але вони знали, що лише Янукович може підняти свій рейтинг з нуля до рівня Ющенка", - додав він.

При цьому влада вже планувала сьогоднішні події, а опозиційні політики і деякі ЗМІ "почали грати в цій грі як маріонетки".

Відповідаючи на питання, чому Янукович-опозиціонер не пішов у відставку, і коли в такому разі він вийде на роботу – 27 грудня чи 28, Чорновіл припустив, що Янукович не повернеться в крісло прем’єр-міністра.

Водночас він не виключив, що Янукович намагатиметься зберегти в уряді людей, які принесли багато користі Україні.

На питання, чим Янукович відрізняться від Кучми, Чорновіл сказав, що Янукович – точно не Кучма, а от Ющенко – це продовження його ідеалів". "Янукович - політик, що виріс з бруду, відкинув його і переступив".

Також Чорновіл заявив, що Янукович не дав Кучмі розікрасти мільярдні кошти.

На питання, як тоді бути з "Криворіжсталлю", де, за словами Ющенка, різниця між кращою і заплаченою ціною становить 5 мільярдів, Чорновіл заявив, що Ющенко виконує лобістське завдання.

За його словами, були чутки, що "Сєвєрсталь" дала 70 мільйонів на кампанію Ющенка, щоб він допоміг їй придбати "Криворіжсталь", яка у свою чергу, купувалася з метою ліквідації головного конкурента.

Водночас Чорновіл назвав мудрою пропозицію Януковича, щоб власники "Кріворіжсталі" зараз заплатили ту кращу вартість, якщо вона дійсно пропонувалася.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування