Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція Лукашенка арештувала 60 спостерігачів за виборами в Україні

Четвер, 23 грудня 2004, 10:27
Міліція затримала в Мінську близько 60 спостерігачів за виборами президента України, що входять у громадянську ініціативу "Партнерство".

Про це сказано в повідомленні білоруської громадянської ініціативи "Хартія'97", текст якого мають "Українські Новини".

Відповідно до повідомлення, у середу, 22 грудня, спостерігачі "Партнерства" проводили збори організації в готелі "Білорусь", де обговорювали майбутню поїздку в Україну.

Координатор "Партнерства" Микола Астрейко повідомив "Хартії'97", що в РУВС Центрального району Мінська зателефонували з адміністрації готелю й повідомили, що вони стурбовані перебуванням у їхньому приміщенні невідомих людей.

Після цього дзвінка 20 осіб у цивільному й у міліцейській формі затримали всіх присутніх у конференц-залі готелю для з'ясування особи.

Водночас, як зазначає Астрейко, організація уклала з адміністрацією готелю договір про оренду конференц-залу на цілий день.

Відповідно до повідомлення, всі затримані перебувають у Центральному РУВС Мінська.

"Я розцінюю це як свавілля... Думаю, також, що це пов'язане з бажанням влади Білорусі перешкодити міжнародним контактам білоруської громадськості", - цитуються в повідомленні слова Астрейка.

Як повідомлялось, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав Януковича з перемогою на виборах президента.

25 листопада білоруська опозиція заявила про те, що міліція 24 листопада затримала на українсько-білоруському кордоні громадян Білорусі, коли вони поверталися з Києва в Мінськ після участі в масових акціях на підтримку лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування