Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вказує Ющенкові, яке йому потрібне оточення

Четвер, 23 грудня 2004, 12:22
Президент Росії Володимир Путін не хотів би бачити в оточенні президента Ющенка націоналістів й антисемітів.

"В час його (Ющенка - "УП") прем'єрства ми з ним спілкувалися, у нас нормальні ділові стосунки", сказав Путін у відповідь на пропозицію журналіста прокоментувати заяву Ющенка про те, що його перший візит як президента буде в Росію.

Прес-конференція Путіна за участю понад 500 журналістів транслюється по російському каналу РТР.

При цьому Путін сказав, що про таку заяву Ющенка не знає й закликав журналістів "не забігати наперед" і дочекатися результатів виборів.

"Я готовий зустрітися з будь-яким президентом України, якому виявить довіру український народ, у тому числі й з Ющенком", - сказав Путін.

При цьому Путін заявив, що Росію "турбують" спроби "вирішувати питання неправовими методами". "І зовсім неприпустимо міняти правила гри. Це як у футболі - почали матч за одними правилами, закінчили за іншими", - сказав він.

"В кінцевому підсумку, ми приймемо будь-яке рішення, яке прийме український народ. Єдине, на що ми розраховуємо, - що в оточенні Ющенка не буде людей, які будують свою активність на антиросійських, сіоністських (очевидно, Путін мав на увазі антисемітські - "УП") гаслах", - підкреслив президент Росії.

Путін нагадав, що в Україні проживають 17% етнічних росіян, і назвав Україну "практично російськомовною країною". За словами Путіна, кожна третя російська сім'я має родинні зв'язки в Україні.

Зазначивши, що між Україною і Росією "глибина кооперації така, якої немає з жодною іншою країною світу", Путін підкреслив необхідність розвивати економічне співробітництво на пострадянському просторі, зокрема, у рамках ЄЕП.

"Це нічого спільного не має із прагненням Росії когось поглинути - це взагалі нісенітниця!" - вигукнув Путін, підкресливши, що "у найближчі 15-20 років ніхто навіть не розглядає вступу України в ЄС", а "жити хочеться добре" уже зараз.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко каже, що не дозволить "лєшему" розсварити його з Путіним

Ющенко сам поїде до Путіна, а з Януковичем хоче на Захід

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування