Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фонд Держмайна не хоче, щоб Ахметов доплатив за Криворіжсталь

П'ятниця, 24 грудня 2004, 17:39
Повернення ВАТ "Криворіжсталь" у державну власність і його повторний продаж можливий тільки у випадку прийняття закону про такі дії, повідомив у ході "гарячої" телефонної лінії в Кабінеті міністрів голова Фонду держмайна (ФДМ ) України Михайло Чечетов у п'ятницю.

У цей час у парламенті обговорюються питання про прийняття закону про приватизацію стратегічних підприємств. У цьому зв'язку Чечетов сказав, що в цей закон може бути введено норму про повернення в держвласність ряду деяких стратегічних об'єктів з метою їхнього подальшого продажу.

Коментуючи висловлення ряду політиків про можливість доплати за придбаний пакет акцій "Криворіжсталі", глава ФДМ відзначив, що в цей час немає закону, який закріплює таку норму.

"Якщо вони хочуть це зробити як меценати, то - будь-ласка", - сказав Чечетов.

Він також відзначив, що продаж металургійного комбінату була проведена відповідно до законодавства. Оцінювач, який визначив вартість пакету, був обраний на конкурсній основі й проводив оцінку на підставі методики, затвердженої Кабінетом міністрів.

Можливість доплати покупцем найбільшого в Україні меткомбінату "Криворіжсталь" у випадку виявлення помилок, допущених при оцінці цього підприємства в ході його приватизації, не виключив прем'єр-міністр у відпустці, кандидат у президенти України Віктор Янукович.

У той же час, він відзначив, що процес приватизації "Криворіжсталі" проходив відповідно до законодавства.

"Щодо оціночної вартості все робилося відповідно до закону, й всі норми закону дотримані. А який закон - це вже інше питання", - сказав Янукович.

Він пояснив, що головне завдання приватизації було виконане, а саме: покупці "Криворіжсталі" були українськими інвесторами, які довели стабільну роботу в Україні.

У свою чергу, Віктор Ющенко обіцяє створити комісію, яка займеться питаннями незаконної приватизації "Криворіжсталі" та інших важливих об'єктів, щоб "законно й чесно" ревізувати їх приватизацію.

"Ніхто не збирається пробачати приватизацію "Криворіжсталі", вкрадену зятем Кучми, Януковичем і його командою, та Медведчуком", - сказав Ющенко на прес-конференції для російських журналістів.

Промислово-фінансовий консорціум "Інвестиційно-металургійний союз" (ІМС) придбав 93,02% акцій "Криворіжсталі" на приватизаційному конкурсі за 4260 млн. грн.

Опозиція звертає увагу, що переможцями конкурсу із продажу "Криворіжсталі" стали фірми Віктора Пінчука й Рената Ахметова, які заплатили за підприємство як мінімум у два рази менше його реальної ціни.

"Криворіжсталь" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%.

Читайте також:

ЮЩЕНКО КАЖЕ, ЩО БАКАЄМ ЗАЙМЕТЬСЯ КОМІСІЯ. Він поставив Пінчука на рівень прибиральниці

Ахметов готовий доплатити за Криворіжсталь, аби тільки її залишити

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування