Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма закликав Ющенка і Януковича до співпраці після виборів

П'ятниця, 24 грудня 2004, 20:44
Президент України Леонід Кучма закликав кандидатів на пост президента до примирення і співпраці після завершення виборів.

Про це він сказав у своєму виступі по телебаченню у п'ятницю ввечері.

"Нам усім треба вгамувати пристрасті і розпочати послідовний і зважений рух до майбутнього, в якому кожному знайдеться місце. Ми маємо усвідомити, нарешті, що вибори президента – це лише епізод, нехай і важливий", - сказав Кучма, закликаючи громадян до порозуміння.

"Важливо, щоб і самі кандидати на президентську посаду, незалежно від результату виборів, знайшли в собі сили простягнути один одному руку співпраці. Цей громадянський вчинок потрібен українському народу, який не можна розділити навпіл", - підкреслив президент.

Кучма закликав "поставити незборимий заслін намаганням деяких псeвдопатріотів та "друзів народу" зіштовхнути нас зі шляху до порозуміння у нескінченні з'ясування стосунків і подальшу ворожнечу".

Президент нагадав усім політикам, які пояснюють власні дії любов'ю до України, а також усім, що "первісною ознакою патріотизму" є бажання "за будь-яких обставин
не заподіяти шкоду своєму народу".

В той же час, зазначив президент, "і одна, і інша команди ніби й забули про принцип "спільна слава і спільна спокута" щодо нашого тринадцятирічного минулого", натомість "з обох боків з'явилася спокуса приписати собі лише славу, а своїх політичних суперників звинуватити в усіх гріхах".

Кучма наголосив, що, "обравши наступної неділі нового президента, ми насправді тільки постанемо перед вибором – вибором шляху, по якому йтиме Україна до щасливої долі, омріяної її народом", і побажав усім "благополучно завершити нарешті цю багатостраждальну справу – обрання президента".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування