Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич упевнений на 100%, що скасує результати виборів

Субота, 25 грудня 2004, 16:26
Уповноважений представник кандидата на пост президента України Віктора Януковича в Центральній виборчій комісії Нестор Шуфрич вважає, що сторона, яка програє на виборах, має 100-відсоткові шанси через судові позови відмінити результати переголосування другого туру президентських виборів.

Про це він сказав в інтерв`ю журналістам сьогодні, коментуючи рішення Конституційного Суду про визнання неконституційним положення ч. 1 статті 6 Закону України "Про особливості застосування Закону України "Про вибори президента України" при повторному голосуванні 26 грудня 2004 року".

Згідно з цим положенням, яке втратило силу, не дозволялося голосування за межами виборчих дільниць всім іншим виборцям, крім інвалідів першої групи, які не здатні пересуватися самостійно.

Шуфрич розповів, що до штабу Януковича надходять тисячі сигналів, що після рішення Конституційного Суду громадяни звертаються до дільничних виборчих комісій із заявам проголосувати на дому, але ДВК відмовляють їм, посилаючись на відсутність роз`яснень ЦВК, повідомляє УНІАН.

"Я думаю, будуть мільйони таких людей", - підкреслив він, нагадавши повідомлення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової, яка казала, що людей, які за віком, або за станом здоров`я не можуть прийти на виборчі дільниці, налічується приблизно 14%, тобто 5 млн.

Шуфрич зауважив, що відповідно до статті 77 Закону України "Про вибори президента України", яка сьогодні була поновлена Конституційним Судом, громадяни мають право написати заяву до 20.00, а станом на 17.00 засідання ЦВК, на якому мають бути ухвалені відповідні роз`яснення, навіть не почалося.

Зі свого боку, голова ЦВК Ярослав Давидович повідомив, що о 15.30 ЦВК ухвалила роз`яснення щодо застосування цього закону у зв`язку з рішенням КС і направила їх всім територіальним виборчим комісіям.

Він також зазначив, що ці роз`яснення вже транслюються на декількох телеканалах і радіо для всіх громадян.

Читайте також:

КС ВИЗНАВ НЕКОНСТИТУЦІЙНОЮ ЧАСТИНУ ЗАКОНУ ПРО ВИБОРИ

Представники Януковича і Ющенка вітають незаагажованість КС

Представник Януковича каже, що рішення КС на користь Ющенку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування