Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун масово допитує сепаратистів

П'ятниця, 31 грудня 2004, 11:35
Генпрокуратура України допитує голів Донецької, Луганської обладміністрацій, міського голову Одеси й колишнього голову Харківської обладміністрації в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом скоєння дій, спрямованих на насильницьку зміну й скинення конституційного ладу в країні.

"Всі вони дають вичерпні свідчення й відповідають на питання слідчих", - повідомили агентству у прес-службі Генпрокуратури.

Як повідомлялося, у розпал політичної кризи, яка наступила після акцій протесту проти фальсифікації другого туру виборів президента України 21 листопада, влада східних і південних регіонів України виступила з ініціативою створення так званої Південно-Східної автономної республіки.

Лунали також заяви про відділення східних областей від України й приєднання їх до Росії.

Як повідомлялося, глава Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк був викликаний у четвер у Генпрокуратуру на допит. Глава Луганської обладміністрації - Олександр Єфремов, мер Одеси - Руслан Боделан.

Євген Кушнарьов звільнений з посади глави Харківської обладміністрації 18 грудня. Він обраний главою Харківської облради, однак головування Кушнарьова в цьому органі влади припинено судом.

30 листопада генпрокурор виніс постанову про порушення кримінальної справи за фактом скоєння дій, спрямованих на насильницьку зміну й скинення конституційного ладу в країні.

Кримінальна справа направлена для проведення досудового розслідування в слідче управління Служби безпеки України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування