Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма зробив прес-секретаря Ющенка послом, а Шевченка і Кличка - героями

П'ятниця, 31 грудня 2004, 14:45
Президент Леонід Кучма призначив Наталію Зарудну послом України в Королівстві Данія.

Про це повідомляє прес-служба Кучми.

Як відомо, Зарудна в 2000-2001 працювала прес-секретарем прем’єр-міністра Віктора Ющенка. Після цього вона повернулася на дипломатичну службу і була заступником глави МЗС.

Однак понад рік Зарудна не могла отримати призначення послом – подейкують, через спротив глави адміністрації президента Медведчука.

Спочатку Зарудну мали відправити послом в Іспанію, однак пізніше в цьому їй було відмовлено. Вважається, що послом в Іспанію прагнув поїхати начальник протоколу Кучми Георгій Чернявський.

31 грудня Кучма також призначив послом України в Киргизії Олександра Божка.

***

Також 31 грудня Кучма присвоїв звання Герой України з врученням ордена Держави футболісту Андрію Шевченку.

Як зазначено в указі, Шевченка нагороджено "за виняткові спортивні досягнення, визначний особистий внесок у розвиток українського футболу, піднесення авторитету України у світі".

Кучма особисто вручив орден Держави Шевченку в адміністрації президента України. Як відомо, в 2004 році Шевченка визнано кращим футболістом Європи.

У ході зустрічі Кучма також зазначив, що присвоїв звання Герой України Віталію Кличку.

Його, за словами Кучми, нагороджено за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку спорту, виняткові спортивні досягнення, піднесення міжнародного престижу вітчизняного боксу.

"Андрій Шевченко та Віталій Кличко заслуговують на саму високу увагу і повагу, а я підкріпляю це своїми Указами", - зазначив Кучма.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...