Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш теж пішов від Януковича

Вівторок, 7 грудня 2004, 09:09
Координатор парламентської більшості у Верховній Раді Степан Гавриш не має наміру продовжувати брати участь у виборчій президентській кампанії кандидата Віктора Януковича.

"Я зараз не є представником Віктора Януковича (до останнього часу Гавриш був представником прем'єра-кандидата у Центвиборчкомі). Оскільки діалог зі мною на цю тему не відбувся, не буду сам ухвалювати щодо цього жодних рішень, не буду брати участь у передвиборчій кампанії Януковича", - заявив Гавриш в інтерв'ю щотижневику "Столичні новини", опублікованому у вівторок.

Гавриш відзначив: "Я чесно робив свою роботу, відстоював позиції, у які вірив. Але працювати в неправовому полі я відмовляюся. Я ніколи не був пов'язаний з тим, що порушує мої поняття про верховенство закону..."

На думку координатора більшості, Янукович у сформованих умовах не може брати участь у виборчій кампанії.

"По-перше, рішення Верховного суду, яке він не визнав, не дає йому чисто політичної й моральної можливості брати участь у виборах. Взявши участь у цій кампанії, Віктор Янукович підтвердить, що рішення Верховного суду є законним і справедливим, і він його виконує", - вважає Гавриш.

"Змінений закон про вибори президента України, який парламент має намір прийняти, демонтує будь-які рівні можливості, а головне - модернізацію його команди для участі у виборах", - сказав Гавриш.

Він також вважає, що Янукович повинен "зробити заяву, що в ім'я порятунку й консолідації української нації, державності, він не повинен брати на себе відповідальність за результати цієї виборчої кампанії".

Як повідомлялося, увечері в понеділок Янукович заявив, що буде брати участь у переголосуванні 2-го туру, іде у відпустку на час кампанії, ставить на чолі свого виборчого штабу народного депутата Тараса Чорновола.

Раніше з посади глави штабу Януковича пішов Сергій Тігіпко.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ІДЕ У ВІДПУСТКУ і поміняв "зрадника" Тігіпка на Чорновола. Тепер його не звільниш з прем'єра

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...