Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОПЕРЕДЖАЄ ЮЩЕНКА ПРО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Вівторок, 7 грудня 2004, 15:29
Генеральна прокуратура попереджає кандидата в президенти від опозиції Віктора Ющенка про кримінальну відповідальність за дії, спрямовані на силове захоплення державної влади, у зв'язку з його заявами британській газеті "Санді Телеграф".

"Якщо старий режим буде намагатися втручатися будь-яким чином і не підкориться волі народу, ми просто візьмемо владу штурмом", - цитує у вівторок прес-служба Генпрокуратури інтерв'ю Ющенка британській газеті.

Генпрокуратура відзначає, що у зв'язку з такою заявою кандидата в президенти можна притягти до кримінальної відповідальності за ст. 109 Кримінального кодексу, розцінюючи його слова як "дії, спрямовані на насильницьке захоплення державної влади й навіть змову для здійснення таких дій, тим більше з використанням у цих цілях ЗМІ".

"Воля народу й рішення парламенту, безумовно, підлягають виконанню, але лише тоді, коли вони виражені й зафіксовані у відповідному конституційному порядку", - відзначає прес-служба.

Генпрокуратура вважає "категорично неприпустимими" погрози здійснення насильницьких дій й "переконливо пропонує" Ющенку надалі втриматися від подібних дій і закликів.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

"Санді Телеграф" про загрозу родині Ющенка, плани опозиції, смерть радника Медведчука й проблеми олігархів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування