Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розійшовся в поглядах з Тимошенко. А Кучма боїться Януковича?

Вівторок, 7 грудня 2004, 18:26
Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко називає шантажем пропозицію голосувати "у пакеті" за політичну реформу й зміни у виборче законодавство.

За словами лідера БЮТ, "вимога голосувати "у пакеті" (за політреформу й зміни у виборче законодавство) - це шантаж, коли хочуть обрати нового президента й повністю позбавити його повноважень".

Тимошенко відзначила, що у випадку проведення політреформи новий президент повністю не матиме змоги "наводити порядок у країні".

Вона також підкреслила, що якщо президент України Леонід Кучма не підпише закон про особливості застосування закону про вибори президента в грудні 2004 року у випадку його прийняття не "у пакеті" з політреформою, це буде "злочином проти українського народу".

У той же час вона підкреслила, що БЮТ виступає за проведення політреформи, однак в іншому форматі.

В інтерв'ю журналістам у вівторок по закінченні засідання парламенту Тимошенко висловила переконання, що Верховна Рада в середу на засіданні ухвалить закон про особливості застосування закону про вибори президента в грудні 2004 року.

Вона підкреслила, що БЮТ продовжує наполягати на прийнятті цього закону й ротації членів Центвиборчкому, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тимошенко вважає, що в парламенті є достатньо голосів для прийняття змін до закону про вибори президента. За словами лідера БЮТ, цих голосів буде близько 300, і Кучма змушений буде підписати даний закон, зважаючи на велику кількість народних депутатів, які його підтримають.

Водночас один член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко заявляє, що у вівторок ще відбудеться засідання фракції, де розглядатимуться різні варіанти завтрашнього голосування у Верховній Раді.

Він не виключає можливості ухвалення у середу змін до Конституції та змін до закону про вибори президента. За його словами, на сьогодні в парламенті, по суті, створилася самостійно неформальна більшість, яка підтримує кандидата на пост президента України Віктора Ющенка.

За словами Порошенка, цілком можливо, що зміни до Конституції можуть бути проголосовані не під тиском чи за гроші, як це було раніше, а з доброї волі народних депутатів, які підтримають ці зміни, повідомляє УНІАН.

Порошенко також висловив думку, що Леонід Кучма не підписує відставку уряду, оскільки "боїться" прем'єр-міністра Віктора Януковича.

"Я не жартую. Я cтверджую, що на сьогоднішній день Леонід Данилович не виконує взяті на себе зобов'язання, тому що він боїться Віктора Федоровича Януковича", - заявив Порошенко в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві.

Він підкреслив, що "на сьогоднішній день, коли в Україні фактично є істотна серйозна політична криза, у Януковича є досить фактів, засобів і документів для шантажу, що можуть бути дуже шкідливими для Леоніда Даниловича".

Порошенко також відзначив, що фракція "Наша Україна" наполягає на тому, що "Янукович повинен виконувати закон так само, як це роблять 47 млн. українців".

"У нас не може бути людей поза законом, поза Конституцією", - сказав він, висловивши впевненість у тім, що після переголосування 26 грудня ця практика буде зупинена.

За словами депутата, "Наша Україна" зараз працює над "значеннєвою частиною пакету" документів для голосування у Верховній Раді.

"Наша Україна не виходить сьогодні з ультиматуму. Ми вимагаємо або так, або ніяк. Ми впевнені в тім, що в нас є відповідальність, зобов'язання, які ми підписали в угоді з Олександром Морозом і із Соціалістичною партією України", - відзначив він.

"Ми чітко намагаємося виконати всі зобов'язання, які взяли на себе, але, на жаль, сьогодні ці зобов'язання стали жертвою невиконання тих пропозицій, які взяв на себе президент", - підкреслив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування